Dalia Stasevska on johtanut mm. Ranska kansallisorkesteria, Montrealin sinfoniaorkesteria, Soulin filharmonikkoja, Oslon filharmonikkoja, Ruotsin radion sinfoniaorkesteria sekä Detroitin sinfoniaorkesteria. Suomessa hän on johtanut mm. Helsingin kaupunginorkesteria, Radion sinfoniaorkesteria ja Tapiola Sinfoniettaa. Stasevska tunnetaan myös oopperakapellimestarina, Suomessa hän on johtanut teoksia sekä Suomen kansallisoopperassa että Savonlinnan oopperajuhlilla.

Dalia Stasevska opiskeli Jorma Panulan oppilaana Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa sekä  Sibelius-Akatemiassa Leif Segerstamin oppilaana. Hän suoritti kapellimestaridiplomin syksyllä 2012 parhain arvosanoin.

Stasevskalle myönnettiin Royal Philharmonic Societyn kapellimestaripalkinto vuonna 2020.

Irlantilainen huippupianisti Barry Douglas ja Beethovenin tunnetuin pianokonsertto kohtaavat kapellimestari Dalia Stasevskan ja Sinfonia Lahden. Jaakko Kuusiston Sellokonserton puolestaan tulkitsee Arto Noras, jolle teos on omistettu. Teoksen kantaesitys Naantalin Musiikkijuhlilla vuonna 2019 jäi säveltäjän viimeiseksi kantaesitykseksi.

Sibeliuksen sinfonialevytyksistään maailmanmainetta saanut Sinfonia Lahti tulkitsee myös Sibeliuksen 7. sinfonian.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri