​​​Vuosittain ohjelmaa täydentävät myös maailman huipputaiteilijoiden resitaalit sekä maineikkaiden orkesterien vierailut.

Kamarimusiikkitapahtuma tunnetaan korkeasta taiteellisesta tasostaan, idyllisistä konserttipaikoistaan sekä ajankohdastaan Suomen festivaalikesän avaajana. Juhlien korkeatasoisuus on usein huomioitu myös kansainvälisesti.

Naantalin Musiikkijuhlat sai alkunsa, kun ensimmäinen festivaali järjestettiin kesäkuussa 1980 sellotaiteilija Arto Noraksen aloitteesta. Ensimmäinen konsertti soi Naantalin kirkossa Mozartin, Vivaldin ja Brahmsin sävelin. Vuosien varrella juhlilla on esiintynyt yli 700 eturivin taiteilijaa sekä lähes 100 kamarimusiikkiyhtyettä ja orkesteria Suomesta ja ulkomailta.

​​​​​​​Tasavallan presidentti on Naantalin Musiikkijuhlien suojelija. Presidentit Martti Ahtisaari ja Tarja Halonen ovat Naantalin Musiikkijuhlien kunniajäseniä.

Musiikkijuhlien 42 vuotta

Naantalin Musiikkijuhlat perustettiin vuonna 1980 sellisti Arto Noraksen aloitteesta ja johdolla, ja 40. festivaalia juhlittiin vuonna 2019. Tuohon mennessä Musiikkijuhlilla oli esiintynyt 692 kamarimuusikkoa, 58 kapellimestaria, 58 orkesteria, 47 kamarimusiikkiyhtyettä sekä 31 kuoroa ja lauluyhtyettä, jotka olivat esittäneet lähes 3000 teosta lähes 1000 konsertissa noin puolelle miljoonalle konserttivieraalle.

Arto Noras on toiminut juhlien taiteellisena johtajana festivaalin koko olemassaoloajan. Samaan aikaan toiminnanjohtajia, nykyisin toimitusjohtajia on juhlilla ollut neljä.

Lue lisää…

Naantalin musiikkijuhlasäätiö

Naantalin Musiikkijuhlat järjestää Naantalin musiikkijuhlasäätiö sr.

Taiteellinen johtaja
Arto Noras

Toimitusjohtaja
Suvi Innilä

Hallitus
Toimitusjohtaja Mikko Rönnholm, puheenjohtaja
Johtaja Christer Backman
[…]


Lue lisää…

Hanki itsellesi kesän 2022 liput

Liput kuvitus

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri