Pianistina Gothoni on esiintynyt tunnettujen orkesterien solistina USA:ssa, Euroopassa ja Aasiassa, ja vierailee jatkuvasti merkittävillä kamarimusiikkifestivaaleilla. English Chamber Orchestra’n pääkapellimestarina hän toimi vuosina 2000-09. Samaan aikaan hän toimi myös Seattlen Northwest Chamber Orchestra’n musiikillisena johtajana sekä Deutsche Kammerakademien päävierailijana.

Gothóni on aktivoinut taidemusiikkitapahtumia maissa, joissa länsimainen musiikki on nousussa. Hän oli mm. Pekingin Kielletyn kaupungin musikkijuhlien alkuunpanija 1990-luvulla ja sen taiteellinen johtaja. Vuonna 2007 hän aloitti yhteistyön Savonlinnan Musiikkiakatemian ja Kairon Oopperan kanssa. Samankaltainen  ”homeopaattinen rauhantyö musikaalisin pillerein“ on jatkunut Kairon lisäksi Aserbaijanissa ja Turkissa sekä Jordaniassa.

Ralf Gothoni

Kamarimusiikin professorina hän on toiminut seitsemässä eurooppalaisessa korkeakoulussa sekä pitänyt mestarikursseja ympäri maailmaa. Hän on usein kutsuttuna merkittävimpien musiikkikilpailujen tuomaristossa. Gothónin kirjalliseen tuotantoon kuuluu mm. kolme esseekokoelmaa.  Hänen tärkeimpiä sävellyksiään ovat neljä oopperaa, alttoviulu- ja pianokonsertto, kamarikantaatti viululle, pianolle ja jousille sekä kamarimusiikkia ja lauluja.

Vuonna 1994 Gothónille myönnettiin amerikkalainen Gilmore-Award, eräs klassisen musiikin suurimmista palkinnoista. Itävallan kulttuuriministeriö myönsi hänelle Schubert-mitalin vuonna 1978, Pro Finlandia-mitali hänelle myönnettiin 1990 ja vuonna 2012 Espanjan kuningatar Sofia palkitsi hänet taiteellisista ja pedagogisista ansioista.

Hyvää syntymäpäivää Arto Noras! Konsertissa on edustettuna huimaava määrä lahjakkuutta ja taitoa, aivan kuten Arto Noraksen elämäntyössä. Ystävät ovat lavalla tarkoin valitun musiikin parissa, joten konsertti on yhtä juhlaa myös yleisölle.

Radovan Vlatkovicin käyrätorven syvät sävelet rakentavat pohjan Pohjoisen ulottuvuuden kauneudelle. Konsertin helmenä kuullaan Jaakko Kuusiston Sellosonaatin kantaesitys Arto Noraksen ja Ralf Gothonin esittämänä.

Riipaisevan kaunis konserttikokonaisuus Maestro Pendereckin muistolle. Kiitollisin ajatuksin muistelemme suurta säveltäjää ja Naantalin ystävää. Hänen musiikkinsa elää iäti.

Maailman kantaesityksenä Olli Kortekankaan Partita Concertante, jossa kuullaan selloa, huilua, oboea, klarinettia, fagottia, käyrätorvea, harppua ja lyömäsoittimia. Rinnalla Bachin partitoja sekä Schönbergiä. Mikä ohjelma!

In honorem maris, meren kunniaksi kuulemme viisaita sanoja, valaan ääniä ja kauniita klassikoita. Saaristomeren suojeluun voimme jokainen osallistua omalla tavallamme.

Katso kaikki

Hanki itsellesi kesän 2022 liput

Liput kuvitus

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri