Jakub Jakowicz opiskeli viulunsoittoa Varsovan Frédéric Chopin -musiikkikorkeakoulussa isänsä Krzysztof Jakowiczin johdolla. Hän oli myös legendaarisen puolalaisen viulistin, Tadeusz Wrońskin viimeinen oppilas.

Jakowicz debytoi esiintyjänä 11-vuotiaana, ja on soittanut kaikkien Puolan johtavien orkesterien kanssa. Vuonna 1998 Krzysztof Penderecki kutsui hänet esiintymään Penderecki-festivaalille Krakovaan, ja vuonna 2001 hän debytoi Münchenin filharmonisen orkesterin solistina. Tämän jälkeen jälkeen hän on esiintynyt monien tunnettujen orkesterien solistina Euroopassa sekä Etelä-Amerikassa.

Kamarimuusikkona Jakub on työskennellyt monien arvostettujen kollegoiden kuten Heinz Holliger, Garrick Ohlsson, Michel Lethiec,  Paavali Jumppanen, Daniel Möller-Schott ja Andrzej Bauer kanssa. Hän on toiminut kahdessa jousikvartetossa: vuosina 2008-2014 Lutoslawski-kvartetissa ja vuodesta 2006 lähtien Zehetmair-kvartetissa, jonka on perustanut itävaltalainen viulisti ja kapellimestari Thomas Zehetmair.

Vuonna 2018 Jakub palkittiin Witold Lutosławski -satavuotisjuhlamitalilla merkittävästä panostuksesta säveltäjän teosten levittämiseen.

Taiteilija on tehnyt tohtorinväitöksensä ja työskentelee luennoitsijana Frédéric Chopin -musiikkikorkeakoulussa, ja luennoi myös Karol Szymanowski -musiikkiakatemiassa Katowicessa. Hän soittaa Jerzy Semkow -säätiön Gand Frères -viulua (Pariisi, 1859).

Konsertti on matka eri kulttuurien kansanmusiikista ammentaviin teoksiin Osvaldo Golijovista Béla Bartókin virtuoosimaiseen viulusonaattiin sekä Georges Enescun häikäisevään Romanialaiseen rapsodiaan. Kaiken kukkuraksi eteläafrikkalainen monilahjakkuus Gareth Lubbe ällistyttää yläsävellaulavana alttoviulusolistina.

Naantalin Musiikkijuhlien kansainvälinen soittajakaarti esittää kokoelman italialaissäveltäjä Niccolò Paganinin parhaita teoksia.

Täysosuma

9.6.

Iltapäiväkonsertissa kuullaan Mozartin ja Schumannin pioneeriteokset, jotka jäivät heti lajityyppinsä historiaan sieltä koskaan poistumatta.

Konsertissa kuullaan Beethovenin, Debussyn ja Schönbergin sävellykset, jotka muuttivat musiikinhistorian suuntaa.

Konsertissa kuullaan sodan mielettömyyteen kantaa ottavia sävellyksiä sekä virtuoosimainen Tartinin Paholaistrillisonaatti.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri