Barry Douglasin kansainvälistä menestystä siivitti Tšaikovski-pianokilpailun voitto 1986. Douglas on esiintynyt kaikkien tärkeimpien orkesterien solistina yhdessä maineikkaiden kapellimestarien, kuten Vladimir Ashkenazyn, Colin Davisin ja Lorin Maazelin kanssa.

Orkesterinsa Camerata Irelandin menestyksen myötä hän on omistautunut enenevässä määrin myös kapellimestarin työlle. Hän on myös Clandeboy-festivaalin taiteellinen johtaja, ja juhlistaa työssään irlantilaista perintöään samalla kun kiertää tiiviisti kansainvälisiä konserttilavoja.

Douglas on levyttänyt mm. Brahmsin soolopianotuotantoa Chandos-levymerkille. Hänet on palkittu monilla tunnustuksilla työstään musiikin hyväksi.

Barry Douglas

Jo konsertin ensisävelistä tuntee, että kesä on tullut! Avajaiskonsertti, Naantalin Musiikkijuhlat opus 42 tuo ilmoille iloa ja keveyttä sekä mestarillista taituruutta. Naantalin erityinen tunnelma on nyt täällä.

Irlantilainen huippupianisti Barry Douglas ja Beethovenin tunnetuin pianokonsertto kohtaavat kapellimestari Dalia Stasevskan ja Sinfonia Lahden. Jaakko Kuusiston Sellokonserton puolestaan tulkitsee Arto Noras, jolle teos on omistettu. Teoksen kantaesitys Naantalin Musiikkijuhlilla vuonna 2019 jäi säveltäjän viimeiseksi kantaesitykseksi.

Sibeliuksen sinfonialevytyksistään maailmanmainetta saanut Sinfonia Lahti tulkitsee myös Sibeliuksen 7. sinfonian.

Ilta sujuu kuin tanssi! Nyt liikutaan Bachin siroista hovitansseista Poulencin, Tšaikovskin, Prokofjevin, Golijovin ja Šostakovitšin vauhdikkaiden käänteiden kautta Piazzollan tulikuumaan tangoon. Tähdet saavat sävelet lentoon.

Riipaisevan kaunis konserttikokonaisuus Maestro Pendereckin muistolle. Kiitollisin ajatuksin muistelemme suurta säveltäjää ja Naantalin ystävää. Hänen musiikkinsa elää iäti.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri