« Kaikki tapahtumat

Jukka Perko & Mikko Perkola

28.10.2022 @ 20:00 - 21:15

Tapahtuman kuva

Saksofonisti Jukka Perkon ja gambisti-laulaja Mikko Perkolan musisoinnissa kohtaavat eri tyylit ja aikakaudet 1600-luvun luuttulauluista suomalaisuuden ytimessä liikkuviin sävelmiin Eppu Normaalista Toivo Kärkeen. Nämä liimataan yhteen savuisilla jazz-standardeilla ja duon omilla sävellyksillä. Taiturillisena gambistina tunnetun Perkolan kirkas laulu hiipii suoraan kuulijan ytimiin ja jazzin eväin ravitun Perkon saksofoni maalaa modernia kaihoa.

Jukka Perko ja Mikko Perkola edustavat kumpikin omien alojensa suomalaista ja kansainvälistä kärkeä. Jukka Perko soitti itsensä jazz-piirien tietoisuuteen teini-ikäisenä Pori Jazz -festivaaleilla kesällä 1986. Jo seuraavana vuonna hänet kutsuttiin trumpetisti Dizzy Gillespien 70-vuotisjuhlakiertueen orkesteriin. Gillespien yhtyeessä vietetyn kahden vuoden jälkeen hän on johtanut omia yhtyeitään ja esiintynyt yli 40 maassa. Loistavan soittotekniikkansa siivittämänä ja yhdistelemällä suomalaiskansallisia ominaispiirteitä jazzin perinteeseen hän on kasvanut yhdeksi sukupolvensa tärkeimmistä saksofonisteista.

Mikko Perkola on opiskellut musiikkia muun muassa Haagin kuninkaallisessa konservatoriossa. Hän on konsertoinut ja levyttänyt kamarimuusikkona eri puolilla maailmaa. Hänen levytyksensä Bachin ja Couperinin gambasarjoista (Naxos 2008 ja 2011) saivat ylistäviä arvioita. Jäsenyys viisihenkisessä gambayhtye Phantasmissa on vienyt häntä esiintymään konserttisaleihin Wigmore hallista Hong Kongiin. Perkolalla ei ole erityistä suhdetta vanhaan musiikkiin, vaan hän työskentelee sujuvasti niin jazzmuusikoiden, tanssijoiden, kuvataiteilijoiden kuin nykymusiikkiin erikoistuneiden taiteilijoiden kanssa.

Naantalin Musiikkijuhlien järjestämä konsertti on osa Lux Gratiae -tapahtumakokonaisuutta.

Konsertin kesto noin 70 min, ei väliaikaa. Liput 38 €

Osta liput

Tiedot

Päivämäärä:
28.10.2022

Aika:
20:00

Tapahtumapaikka

Naantalin Kylpylä

Matkailijantie 2
Naantali
21100

Näytä tapahtumapaikan WWW-sivusto »

Tapahtuman taiteilijat

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri