
Voitettuaan hollantilaisen musiikkipalkinnon Dutch Music Awardin vuonna 2006 Liza Ferschtman on esiintynyt solistina monien maailman parhaiden orkestereiden kanssa, mukaan lukien Royal Concertgebouw Orchestra, Lontoon filharmonikot, Dallasin sinfoniaorkesteri, Budapestin Festival Orchestra, Varsovan filharmonikot ja Brysselin filharmonikot. Liza Ferschtman on intohimoinen kamarimuusikko, joka esiintyy säännöllisesti maailman suurimmissa konserttisaleissa, ja on myös toiminut Delft Chamber Music Festivalin taiteellisena johtajana vuosina 2007–2019.
Ferschtmanilla on vaikuttava diskografia Challenge Classicsille, joka sisältää Beethovenin, Dvořákin, Mendelssohnin ja Korngoldin konsertot, Bernsteinin Serenadin ja useita konsertti-CD:itä. Hänen tallenteensa ovat jatkuvasti saaneet hehkuvia arvosteluja kansainvälisessä lehdistössä.
Liza Ferschtman opiskeli Philip Hirschhornin ja Herman Krebbersin johdolla Amsterdamissa, Ida Kavafianin johdolla Curtis Institute of Musicissa ja David Takenon johdolla Lontoossa.

Mysterium
9.6.
Heinrich Ignaz Biber uudisti viulunsoiton mahdollisuudet vuonna 1670 kokoelmalla kappaleita, joiden tunteelliset ja virtuoosiset vaatimukset kurottivat korkeammalle kuin koskaan ennen. Mysteerisonaatit kuvaavat katolisen kirkon ruusukkorukousta, eli Jeesuksen elämän salaisuuksia ilon, surun ja ylistyksen hengessä. Harvoin kuullun barokkihelmen esittävät alankomaalainen Liza Ferschtman ja Suomessa asuva virolainen Irina Zahharenkova.
Schubertiade
11.6.
Schubertiade-konsertissa kuullaan Franz Schubertin rakastetuimpia teoksia, esiintyjinä mm. sopraano Helena Juntunen sekä pianistit Barry Douglas ja Paavali Jumppanen.
Uutta, vanhaa, lainattua
11.6.
Se kuulostaa antiikilta, sen nimi on muinainen ja sen pinta on patinoinut – vaan onko se vanhaa? Kun Ottorino Respighin ja Alfred Schnittken sarjoissa soi varhaisen barokin loisto, Anna Clynen Rest These Hands tuo iholle ääniä historian tuolta puolen. Konsertti vie matkalle menneisyyteen, jota ei koskaan ehkä ollutkaan. Ohjelman huipentaa Naantalin Musiikkijuhlien kaikkien aikojen nuorin solisti, vasta 12-vuotias mutta kansainvälisiä kilpailuita jo voittanut viulisti Lilja Haatainen.
Kaikki maailman pimeys ei riitä sammuttamaan yhden kynttilän kirkkautta, eikä ilman varjoa olisi valoa. Sebastian Fagerlundin dramaattinen Transient light sekä Ralf Gothónin zen-buddhalaiseen tarinaan perustuva melodraama vievät ikiaikaisten kysymysten äärelle. Paavali Jumppanen esittää Franz Lisztin ikonisimman pianoteoksen, synkkyydestä kirkkauteen kurottavan h-mollisonaatin.
Intohimon sointi
14.6.
”Nämä nuottini suutelevat sinua, ne kutsuvat sinua intohimoisesti”, kirjoitti Leoš Janáček nuorelle rakkaalleen jousikvartettonsa saatekirjeessä. Himosta ja kaipuusta toisen luo kertoo myös Richard Wagnerin pakahduttava Tristan ja Isolde. Amerikkalaisen Amy Beachin myöhäisromanttista intohimoa säästämätön pianokvintetto on viime vuosina noussut niin yleisön kuin kriitikoiden suosikiksi.
Hetkiä ajassa
17.6.
Naantalissa ei vuodenkiertokaan kulje tuttuja polkuja. Epätasaiset rytmit ja tuliset tahdit valtaavat Sebastian Fagerlundin okteton ja Astor Piazzollan Talven, ja Vernon Duke tuo valossa kylpevän Broadwayn keskelle keväistä Pariisia. Kokeellisen musiikin mestarin George Crumbin aavemainen Kesäillan musiikki ei jätä yhtäkään kuulijaa kylmäksi.