Lilja Haatainen on Kempeleessä 2011 syntynyt ja vuonna 2022 porvoolaistunut nuori viulisti. Hän aloitti viulunsoiton 3,5 -vuotiaana suzukimenetelmällä ja jatkoi opintoja 6-vuotiaana Oulun konservatoriossa Mervi Kyrkin oppilaana. Tällä hetkellä hän opiskelee Porvoonseudun musiikkiopistossa opettajanaan Janne Malmivaara, ja nuorille lahjakkaille viulisteille tarkoitetussa erikoiskoulutuksessa Viuluakatemiassa  Jannen sekä Elina Vähälän ohjauksessa.

Vuonna 2022 Lilja voitti Jyväskylän viulukilpailun pienten sarjan sekä Louis Spohr International Competition for Young Violinists -kilpailun 9-13 -vuotiaiden sarjan Saksassa. Lilja on soittanut Oulu Sinfonian, Lappeenrannan kaupunginorkesterin, Radion Sinfoniaorkesterin, Suomen kamariorkesterin ja Jenan Filharmonisen orkesterin solistina.

Se kuulostaa antiikilta, sen nimi on muinainen ja sen pinta on patinoinut – vaan onko se vanhaa? Kun Ottorino Respighin ja Alfred Schnittken sarjoissa soi varhaisen barokin loisto, Anna Clynen Rest These Hands tuo iholle ääniä historian tuolta puolen. Konsertti vie matkalle menneisyyteen, jota ei koskaan ehkä ollutkaan. Ohjelman huipentaa Naantalin Musiikkijuhlien kaikkien aikojen nuorin solisti, vasta 12-vuotias mutta kansainvälisiä kilpailuita jo voittanut viulisti Lilja Haatainen.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri