Alttoviulisti ja kapellimestari Hartmut Rohde ilahduttaa yleisöä soittonsa sävyllä ja musiikillisella kielellään sekä erityisellä sitoutumisellaan kulloiseenkin tyyliin. Hän on kysytty kamarimuusikko, joka on esiintynyt mm. Salzburgin ja Berliinin festivaaleilla, Carnegie Hallissa, Wigmore Hallissa, Schleswig-Holsteinin musiikkifestivaaleilla ja Concertgebouw Amsterdamissa. Hänen kamarimusiikkikumppaneitaan ovat mm. David Geringas, Janine Jansen, Jörg Widmann ja Lars Vogt. Hän on myös Mozart-pianokvartetin perustajajäsen. Kvartetti sai merkittävän OPUS Klassik -palkinnon ensimmäistä kertaa vuonna 2018.

Rohde on esiintynyt solistina mm. Bonnin Beethoven Hallin, Weimarin osavaltion orkesterin, Hannoverin NDR-radio-orkesterin ja Münchenin sinfoniaorkesterin kanssa. Hän on myös levyttänyt paljon, sekä tehnyt yhteistyötä monien nykysäveltäjien kuten Krzysztof Pendereckin kanssa.

Vuosina 2013-2017 Rohde toimi Leopoldinum-kamariorkesterin kapellimestarina Wrocławissa. Hän on johtanut myös Bielin sinfoniaorkesteria, Hampurin Camerataa, Franz Lisztin kamariorkesteria Unkarisa, Aurora Chamber Orchestraa Ruotsissa ja Klaipeda Chamber Orchestraa Liettuassa.

Hartmut Rohde on Lontoon kuninkaallisen musiikkiakatemian kunniajäsen.

Hyvää syntymäpäivää Arto Noras! Konsertissa on edustettuna huimaava määrä lahjakkuutta ja taitoa, aivan kuten Arto Noraksen elämäntyössä. Ystävät ovat lavalla tarkoin valitun musiikin parissa, joten konsertti on yhtä juhlaa myös yleisölle.

Ilta sujuu kuin tanssi! Nyt liikutaan Bachin siroista hovitansseista Poulencin, Tšaikovskin, Prokofjevin, Golijovin ja Šostakovitšin vauhdikkaiden käänteiden kautta Piazzollan tulikuumaan tangoon. Tähdet saavat sävelet lentoon.

Tämä konsertti on kuin kesäinen päivä. Musiikki romanttista unelmaa ja soitto virtuoottista säihkettä. Onnellista hehkua poskilla.

Kesällä 2022 Naantalin Musiikkijuhlat matkaa Turun lähisaaristoon Seilin saarelle saaristokonserttiin. Seiliin matkataan joko Turun Aurajoesta tai Naantalin vanhan kaupungin rannasta yhteysaluksella. Matkalla koet kesäisen Airiston ja Turun lähisaariston kauneuden. Kuulet Seilin saaren mielenkiintoisesta ja osin synkästäkin historiasta, ja voit ihailla sen kaunista luontoa. Päivän kruunaa Naantalin Musiikkijuhlien virtuoosien pitämä saaristokonsertti. 

Riipaisevan kaunis konserttikokonaisuus Maestro Pendereckin muistolle. Kiitollisin ajatuksin muistelemme suurta säveltäjää ja Naantalin ystävää. Hänen musiikkinsa elää iäti.

Summertime

14.6.

Nyt saadaan kokea kesän kaikki värit aina Adamsin kutkuttavan riemukkaasta Shaker Loopsista Gerswinin Porgy and Bessin kuuluisaan Summertimeen.

Maailman kantaesityksenä Olli Kortekankaan Partita Concertante, jossa kuullaan selloa, huilua, oboea, klarinettia, fagottia, käyrätorvea, harppua ja lyömäsoittimia. Rinnalla Bachin partitoja sekä Schönbergiä. Mikä ohjelma!

In honorem maris, meren kunniaksi kuulemme viisaita sanoja, valaan ääniä ja kauniita klassikoita. Saaristomeren suojeluun voimme jokainen osallistua omalla tavallamme.

Katso kaikki

Hanki itsellesi kesän 2022 liput

Liput kuvitus

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri