Alttoviulisti ja kapellimestari Hartmut Rohde ilahduttaa yleisöä soittonsa sävyllä ja musiikillisella kielellään sekä erityisellä sitoutumisellaan kulloiseenkin tyyliin. Hän on kysytty kamarimuusikko, joka on esiintynyt mm. Salzburgin ja Berliinin festivaaleilla, Carnegie Hallissa, Wigmore Hallissa, Schleswig-Holsteinin musiikkifestivaaleilla ja Concertgebouw Amsterdamissa. Hänen kamarimusiikkikumppaneitaan ovat mm. David Geringas, Janine Jansen, Jörg Widmann ja Lars Vogt. Hän on myös Mozart-pianokvartetin perustajajäsen. Kvartetti sai merkittävän OPUS Klassik -palkinnon ensimmäistä kertaa vuonna 2018.

Rohde on esiintynyt solistina mm. Bonnin Beethoven Hallin, Weimarin osavaltion orkesterin, Hannoverin NDR-radio-orkesterin ja Münchenin sinfoniaorkesterin kanssa. Hän on myös levyttänyt paljon, sekä tehnyt yhteistyötä monien nykysäveltäjien kuten Krzysztof Pendereckin kanssa.

Vuosina 2013-2017 Rohde toimi Leopoldinum-kamariorkesterin kapellimestarina Wrocławissa. Hän on johtanut myös Bielin sinfoniaorkesteria, Hampurin Camerataa, Franz Lisztin kamariorkesteria Unkarisa, Aurora Chamber Orchestraa Ruotsissa ja Klaipeda Chamber Orchestraa Liettuassa.

Hartmut Rohde on Lontoon kuninkaallisen musiikkiakatemian kunniajäsen.

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri