Atte Kilpeläisen viuluopinnot alkoivat Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa ja päättyivät tutkintoihin Kölnin musiikkikorkeakoulusta ja Sibelius-Akatemiasta, jossa Atte vuonna 2004 suoritti diplomitutkintonsa parhain mahdollisin arvosanoin.

Vuodesta 2005 alkaen Kilpeläinen on toiminut alttoviulun äänenjohtajana Helsingin kaupunginorkesterissa. Vierailevana äänenjohtajana hän on soittanut mm. Ruotsin radion sinfoniaorkesterissa, Australian kamariorkesterissa, Euroopan kamariorkesterissa ja Leipzigin Gewandhaus-orkesterissa. Solistina Atte on esiintynyt muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Kölnin kamariorkesterin sekä Oulun ja Kuopion kaupunginorkestereiden kanssa.

Jousikvartetti Meta4:n jäsen Atte Kilpeläinen on ollut vuodesta 2006 konsertoiden kvartetin riveissä aktiivisesti kotimaassa ja ulkomailla. Meta4 on myös Jyväskylä Sinfonian päävierailija kaksivuotisella kaudella, joka ulottuu kevääseen 2024.

Sibelius-Akatemian opettajakuntaan Atte Kilpeläinen liittyi vuonna 2012 ja on myös opettanut useasti suomalaisilla kesäkursseilla. Lisäksi Atte kuuluu Helsinki Seriös -kamarimusiikkisarjan taiteelliseen toimikuntaan.

”Nämä nuottini suutelevat sinua, ne kutsuvat sinua intohimoisesti”, kirjoitti Leoš Janáček nuorelle rakkaalleen jousikvartettonsa saatekirjeessä. Himosta ja kaipuusta toisen luo kertoo myös Richard Wagnerin pakahduttava Tristan ja Isolde. Amerikkalaisen Amy Beachin myöhäisromanttista intohimoa säästämätön pianokvintetto on viime vuosina noussut niin yleisön kuin kriitikoiden suosikiksi.

Tuskin yksikään luonnon elementti kuultaa musiikissa niin kirkkaana kuin meri; sen aallot, sen rauha, sen loputtomuus – ja vastaan panematon voima. Pehmeät mainingit ja petolliset pohjavirtaukset perinteiselle In Honorem Maris -konsertille tarjoavat Debussyn, Fagerlundin ja Ravelin säveltämä musiikki.

Naantalissa ei vuodenkiertokaan kulje tuttuja polkuja. Epätasaiset rytmit ja tuliset tahdit valtaavat Sebastian Fagerlundin okteton ja Astor Piazzollan Talven, ja Vernon Duke tuo valossa kylpevän Broadwayn keskelle keväistä Pariisia. Kokeellisen musiikin mestarin George Crumbin aavemainen Kesäillan musiikki ei jätä yhtäkään kuulijaa kylmäksi.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri