Yhtenä aikamme suurimmista säveltäjistä pidetty puolalainen Krzysztof Penderecki oli suuri Naantalin Musiikkijuhlien sekä tapahtuman perustaneen Arto Noraksen ystävä, joka vieraili Naantalissa säännöllisesti vuosien ajan. Keväällä 2020 menehtynyttä säveltäjää muistettiin sunnuntaina 12.6. sekä Naantalin Musiikkijuhlien Maestro Penderecki in memoriam -muistokonsertilla että muistopuun istutuksella.

Kirkkopuistoon pienimuotoisessa mutta juhlavassa seremoniassa istutetun tammen lahjoitti Naantalille Puolan suurlähettiläs Piotr Rychlik ja sen vastaanotti Naantalin kaupungin puolesta kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Jan Lindström. Puun istutukseen osallistui myös Arto Noras, ja tilaisuudessa olivat läsnä myös Pendereckin puoliso Elżbieta sekä tytär Dominika.

Suurlähettiläs Rychlik kiitti lämpimästi Naantalin kaupunkia tämän muistamisen mahdollistamisesta, sekä totesi Suomella ja Naantalilla olleen aina erityinen paikka Pendereckin sydämessä. Arto Noras muistutti omassa puheessaan, miten musiikin lisäksi myös puut olivat Pendereckille tärkeitä, ja että hänen arboretumissaan Puolassa on satoja eri puu- ja pensaslajeja. Pendereckin musiikki on soinut Naantalin kirkossa lukuisia kertoja, ja tulee soimaan myös tulevaisuudessa.

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri