Naantalin Lasten Musiikkijuhlat: Lasten museopäivä

Naantalin museo ja Casa Haartman järjestävät lapsille paljon hauskaa tekemistä, entisajan elämään ja asumiseen liittyvää puuhaa ja kivaa tunnelmaa museoiden puutarhoissa. Naantalin museo, Hiilolan piha klo 11-13 Casa Haartman klo 10-14 Vapaa pääsy. Huomioithan, että puuhat tapahtuvat ulkona.

Read more »

NAANTALIN LASTEN MUSIIKKIJUHLAT: SUURI LASTENJUHLA

Koko perheen puistojuhlassa on luvassa muumimusiikkia, leikkejä, lauluja, keppihevosia, ilmapalloja, potrettimaalausta sekä pehmoeläinklinikka. Juhla järjestetään yhteistyössä Naantalin Pelastakaa Lapset ry:n kanssa.

Read more »

NAANTALIN LASTEN MUSIIKKIJUHLAT: Pikku Papun Orkesteri

Pikku Kakkosesta tutut, ihanat papulaulut syntyvät yhteistyössä kirjailija-kuvittaja Liisa Kallion kanssa. Pikku Papun Orkesterin energinen esiintyminen, akustiset soittimet, moniääninen laulu ja eri tyylilajeilla leikittelevät sovitukset ovat sulattaneet niin pienten kuin varttuneempienkin kuulijoiden sydämet. 

Read more »

Jahti

Konsertin neljä kestosuosikkia kertovat elämän ja kuoleman tarinoita. Kun Mozartin kvartetto soi estotonta riemua, Johannes Brahmsin äitinsä muistolle säveltämä trio on kauniiden muistojen utuinen kuva. Aikamme esitetyimpiin kuuluvan Jörg Widmannin Jagdquartett tempaisee keskelle kauhujen metsästysretkeä, josta on vain yksi tie ulos.

Read more »

Kohtalon laulut – Yajie Zhang ja Hartmut Höll

Musiikki on enne, ainakin Gustav Mahlerille. Lauluja kuolleista lapsista syntyi kolme vuotta ennen hänen oman lapsensa kuolemaa. Hyvästeihin päättyvän sinfonian Das Lied von der Erden hän sävelsi välttääkseen saman kohtalon, joka oli vienyt Schubertin ja Beethovenin ennenaikaiseen hautaan – toisin kävi. Legendaarinen lied-pianisti Hartmut Höll ja nouseva tähti Yajie Zhang esittävät Mahlerin lauluja, joiden ennustuksista tuli totta.

Read more »

Hetkiä ajassa

Naantalissa ei vuodenkiertokaan kulje tuttuja polkuja. Epätasaiset rytmit ja tuliset tahdit valtaavat Sebastian Fagerlundin okteton ja Astor Piazzollan Talven, ja Vernon Duke tuo valossa kylpevän Broadwayn keskelle keväistä Pariisia. Kokeellisen musiikin mestarin George Crumbin aavemainen Kesäillan musiikki ei jätä yhtäkään kuulijaa kylmäksi.

Read more »

Bach, muuntelun mestari

J.S. Bach huipensi mammuttimaisen Clavier-Übung -sarjansa Goldberg-muunnelmilla, yli tunnin mittaisella matkalla musiikillisten muotojen ytimeen. ”Musiikinrakastajille, heidän henkensä virkistämiseksi” syntynyt haikea aaria ja sen 30 variaatiota on antanut elämän sekä hurjille legendoille että sanoinkuvaamattomille tunteille yli 250 vuoden ajan. Sovituksen jousitriolle soittavat Meta4-yhtyeen Minna Pensola, Antti Tikkanen ja Tomas Djupsjöbacka.

Read more »

Première!

Naantalin Musiikkijuhlat alkaa huipulta! Aulis Sallisen varta vasten tähän konserttiin säveltämän Duo per duen kantaesittävät Musiikkijuhlia yli 40 vuotta luotsannut Arto Noras ja uusi taiteellinen johtaja, viulisti Elina Vähälä. Belgialaisen César Franckin teoksissa soi tunteen palo ja myöhäisromantiikan paatos, korealaisen Jeajoon Ryun sellosonaatti kääntää 1800-luvun kauneusarvot nykypäivän kielelle.

Read more »

In honorem maris

Tuskin yksikään luonnon elementti kuultaa musiikissa niin kirkkaana kuin meri; sen aallot, sen rauha, sen loputtomuus – ja vastaan panematon voima. Pehmeät mainingit ja petolliset pohjavirtaukset perinteiselle In Honorem Maris -konsertille tarjoavat Debussyn, Fagerlundin ja Ravelin säveltämä musiikki.

Read more »

Sellon mestari ja kisällit

Suomalaisen sellotaiteen Grand Old Man Arto Noras ja hänen uuden mestarikurssinsa kansainväliset oppilaat esittävät Musiikkijuhlien aikana valmistamiaan teoksia yhdessä ja erikseen.

Read more »

Mozart, viihdetaiteilija

W.A. Mozart sävelsi oopperoiden ja konserttojen ohella verratonta viihdemusiikkia, joka soi pitkin Euroopan hoveja ja kylpylöitä. Huvitteleva divertimento kolmelle puhaltimelle syntyi ystäväporukan yhteiseksi huviksi, kun taas divertimento Es-duurissa lienee maailmanhistorian ensimmäinen jousitrio. Kevyttä tai ei, jokaisessa sävelessä kuuluu Mozartin uniikin kosketuksen painava voima.

Read more »

Musiikkijuhlien juhlajumalanpalvelus

Naantalin seurakunnan järjestämä musiikillinen juhlajumalanpalvelus.

Read more »

Päätösklubi: Emma Salokoski & ystävät

Naantalin Musiikkijuhlat huipentuu arvolleen sopivasti Kaivohuoneella. Illan aikana kuullaan Emma Salokosken rakastetuimpia lauluja elämän varrelta suomalaisten huippumuusikoiden esittämänä. Runous ja kaiho, vimma ja kapina – tältäkin voivat ihmisenä olemisen peruspilarit kuulostaa.

Read more »

Mysterium

Heinrich Ignaz Biber uudisti viulunsoiton mahdollisuudet vuonna 1670 kokoelmalla kappaleita, joiden tunteelliset ja virtuoosiset vaatimukset kurottivat korkeammalle kuin koskaan ennen. Mysteerisonaatit kuvaavat katolisen kirkon ruusukkorukousta, eli Jeesuksen elämän salaisuuksia ilon, surun ja ylistyksen hengessä. Harvoin kuullun barokkihelmen esittävät alankomaalainen Liza Ferschtman ja Suomessa asuva virolainen Irina Zahharenkova.

Read more »

Vallis Gratiae -akatemian päätöskonsertti

Naantalin Musiikkijuhlien yhteydessä on aina järjestetty korkeatasoinen musiikkikurssi sellon- ja viulunsoiton nuorille opiskelijoille. Vallis Gratiae -akatemian päätöskonsertissa kuullaan viikon aikana valmisteltuja teoksia nuorten huippulupausten tulkintoina.

Read more »

Intohimon sointi

”Nämä nuottini suutelevat sinua, ne kutsuvat sinua intohimoisesti”, kirjoitti Leoš Janáček nuorelle rakkaalleen jousikvartettonsa saatekirjeessä. Himosta ja kaipuusta toisen luo kertoo myös Richard Wagnerin pakahduttava Tristan ja Isolde. Amerikkalaisen Amy Beachin myöhäisromanttista intohimoa säästämätön pianokvintetto on viime vuosina noussut niin yleisön kuin kriitikoiden suosikiksi.

Read more »

Uutta, vanhaa, lainattua

Se kuulostaa antiikilta, sen nimi on muinainen ja sen pinta on patinoinut – vaan onko se vanhaa? Kun Ottorino Respighin ja Alfred Schnittken sarjoissa soi varhaisen barokin loisto, Anna Clynen Rest These Hands tuo iholle ääniä historian tuolta puolen. Konsertti vie matkalle menneisyyteen, jota ei koskaan ehkä ollutkaan. Ohjelman huipentaa Naantalin Musiikkijuhlien kaikkien aikojen nuorin solisti, vasta 12-vuotias mutta kansainvälisiä kilpailuita jo voittanut viulisti Lilja Haatainen.

Read more »

Kadonnutta valoa etsimässä

Kaikki maailman pimeys ei riitä sammuttamaan yhden kynttilän kirkkautta, eikä ilman varjoa olisi valoa. Sebastian Fagerlundin dramaattinen Transient light sekä Ralf Gothónin zen-buddhalaiseen tarinaan perustuva melodraama vievät ikiaikaisten kysymysten äärelle. Paavali Jumppanen esittää Franz Lisztin ikonisimman pianoteoksen, synkkyydestä kirkkauteen kurottavan h-mollisonaatin.

Read more »

Musiikkia iltapäiväteellä

Naantalin Kaivohuoneen idyllisessä miljöössä yhdistyvät kevyt klassisen musiikki ja perinteinen iltapäivätee suolaisine ja makeine makupaloineen. Tunnin kestävää konserttihetkeä siivittävät Aboa-kvartetin esittämät tutut ja tunnelmalliset sävellykset.

Read more »

Sibeliuksen siimeksessä

Metsässä on suomalainen musiikki syntynyt. Jean Sibelius kuuli lintujen lauluissa ja puiden huminassa sekä suurten sinfonioidensa että aforististen pianokappaleidensa kaiut, ja sen salaperäisestä viettelystä syntyi myös jännityskertomus Metsänneidosta. Lapin luonnosta inspiroituvalle Outi Tarkiaiselle metsä tarjoaa piilopaikan, henkisen kasvun alustan ja kodin ikiaikaisille tarinoille. Outi Tarkiainen kuuluu sukupolvensa kansainvälisesti nopeimmin nouseviin suomalaissäveltäjiin.

Read more »

Illalliskonsertti Billie Holidayn tunnelmissa

Suomalaisen bluesin kuningatar Marjo Leinonen ja saksofonisti Jukka Perko PreBoppers-yhtyeineen tarjoavat ikivihreää, kantapäitä keinuttavaa jazzia Billie Holidayn tunnelmissa, kolmen ruokalajin illallisen kyydittämänä.

Read more »

Schubertiade

Schubertiade-konsertissa kuullaan Franz Schubertin rakastetuimpia teoksia, esiintyjinä mm. sopraano Helena Juntunen sekä pianistit Barry Douglas ja Paavali Jumppanen.

Read more »

Samuli Edelmann: Vaiheet

Samuli Edelmannin kulttimaineeseen nousseet Vaiheet-albumit koostuvat hänen isänsä Toni Edelmannin sävellyksistä, nyt rakastetuimmat sävelet kuullaan jousilla vahvistetun yhtyeen kanssa.

Read more »

TALVIKONSERTTI: Armonlaakson lauluja – ilta Selim Palmgrenin seurassa

Naantalin Talvikonsertti 2023 Armonlaakson lauluja koostuu kesänsä Naantalissa viettäneen säveltäjä Selim Palmgrenin teoksista. Esiintyjinä sopraano Annukka Kuivisto, pianisti Henrik Järvi, kamarikuoro Key Ensemble johtajanaan Jutta Seppinen sekä urkuri Miika Hartikainen.

Read more »

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri