Wilhelmína Tómasdóttir

Wilhelmína Tómasdóttir on menestynyt liedmuusikko ja konsertoi aktiivisesti liedparinsa Siiri Ylijoen kanssa. Vuonna 2018 he osallistuivat Helsinki Lied -kilpailuun ja voittivat ensimmäisen palkinnon alle 25-vuotiaiden sarjassa.

Turkulais-islantilainen sopraano Wilhelmína Tómasdóttir on monialainen laulaja, joka on elementissään lavalla. Oopperalavoilla häntä on nähnyt mm. Despinan (Mozart: Così fan tutte) ja Isoäidin (Autio: Logicomix) rooleissa ja syksyllä 2021 hän esittää Lilaloon roolin Aholan oopperassa Kuinka-Kum-Maa on kaikkialla. 
Tómasdóttir opiskelee tällä hetkellä kolmatta vuottaan Taideyliopiston Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla opettajanaan Annika Ollinkari. Hän on täydentänyt opintojaan mm. Soile Isokosken, Anne Sofie von Otterin, Ingrid Haking Raabyn ja Konrad Jarnotin mestarikursseilla. Tómasdóttirin opintoja ja taiteellista työtä ovat tukeneet merkittävästi Pro Musica säätiö, Selim Eskelinin säätiö sekä Sibelius-Akatemian tukisäätiö. Tómasdóttir on elokuussa 2021 pidettävän Havets Röst -laulukilpailun semifinalisti.