Hartmut Rohde

Hartmut Rohde lukeutuu Euroopan johtaviin alttoviulisteihin. Kiertueet solistina ja yhdessä kamariyhtyeidensä kanssa ovat vieneet hänet Euroopan lisäksi Yhdysvaltoihin, Kanadaan, Australiaan, Aasiaan ja Venäjälle.

Kysyttynä kamarimuusikkona hän on esiintynyt mm. Heinrich Schiffin, Itamar Golanin, David Geringasin, Lars Vogtin, Michel Lethiecin, Jemery Menuhinin ja Vermeer-kvartetin kanssa sekä vieraillut lukuisilla kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla. Rohde on perustanut menestyneen Mozart-pianokvartetin, joka tekee maailmanlaajuisia kiertueita. Vuosina 2014-2017 hän toimi NFM Leopoldinum Orchestran ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana.

​​​​​​​Rohde on esiintynyt mm. Carnegie Hallissa, Amsterdamin Concertgebouwssa, Seoul Arts Centerissä, Wigmore Hallissa sekä Ravinian, Schleswig-Holsteinin ja Berliinin festivaaleilla. Hän on paneutunut useiden eri musiikkityylien historialliseen analyysiin, oman uniikin tulkintatapansa hän ammentaa uusista näkökulmista ja kokemuksista. Rohde on tehnyt yhteistyötä myös monien nykysäveltäjien, kuten Krzysztof Pendereckin kanssa. Hän on toiminut vuodesta 1993 professorina Berliinin Universität der Künstessa.

Tutustu taiteilijaan