Arto Noras

Arto Noras kuuluu aikamme sellotaiteen keskeisiin nimiin maailmassa. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Yrjö Selinin sekä Pariisissa Paul Tortelierin johdolla. Menestys Moskovan Tšaikovski-kilpailussa 1966 aloitti hänen huomattavan kansainvälisen uransa.

Noras on esiintynyt solistina kaikkialla maailmassa useimpien merkittävien orkestereiden ja kapellimestarien kanssa sekä aktiivisesti kamarimuusikkona. Hänen ohjelmistonsa kattaa melkolailla koko sellokirjallisuuden.
​​​​Noraksen levytysluettelo on laaja, sisältäen useita hänelle omistettuja teoksia. Viime aikoina hän on levyttänyt mm. yhteistyössä Krzysztof Pendereckin ja Aulis Sallisen kanssa. Noraksen ura professorina Sibelius-Akatemiassa, mestarikurssit kaikkialla maailmassa sekä toiminta kansainvälisten sellokilpailujen tuomaristossa on ollut vaikuttamassa sekä Suomen että koko maailman sellonsoiton kehitykseen. Noras on perustanut Naantalin Musiikkijuhlat sekä Kansainvälisen Paulon sellokilpailun ja toimii molemmissa taiteellisena johtajana. Naantalin Musiikkijuhlilla hän on sekä tilannut että kantaesittänyt useita teoksia.

​​​​​​​Tutustu taiteilijaan

Konsertit

Lauantai

25.09 0:00

SIIRTYY VUOTEEN 2022 Konserttimatka Viroon 25.-26.9.2021

Arvo Pärt -keskus

Lauantai

02.10 19:00

Sellojen ilta

Naantalin kirkko