Yuval Gotlibovich on voittanut alttoviulistina ensimmäisen palkinnon Lionel Tertis (Iso-Britannia), Fischoff (USA) ja Aviv (Israel) kilpailuissa.

Hänen Ramón Pausin alttoviulumusiikkia sisältävä debyyttialbuminsa NAXOS-levy-yhtiölle yhdessä Katalonian kamariorkesterin kanssa saavutti puolestaan kansainvälistä tunnustusta, kun se sijoittui Naxoksen myydyimmän albumin joukkoon maailmanlaajuisesti julkaisunsa ensimmäisen kuukauden aikana.

Hänen intohimonsa esitykseen, sävellykseen ja improvisaatioon ovat saaneet hänet luomaan omaperäistä musiikkia, joka säestää elokuvien kultakauden mykkäelokuvia, ja jota hän on esittänyt usein yhteistyössä veljensä, sellisti Jonathan Gotlibovichin kanssa elokuva- ja musiikkifestivaaleilla.

Gotlibovich on kansainvälisen musiikkifestivaalin Ciudad Monumental de Cáceres taiteellinen johtaja. Hän toimii myös alttoviuluprofessorina Sveitsissä ja Espanjassa ja on toiminut professorina Indianan yliopistossa, Jacobs School of Musicissa, samassa koulussa, josta hän on valmistunut opettajansa ja mentorinsa Atar Aradin luokassa.

Première!

6.6.

Naantalin Musiikkijuhlat alkaa huipulta! Aulis Sallisen varta vasten tähän konserttiin säveltämän Duo per duen kantaesittävät Musiikkijuhlia yli 40 vuotta luotsannut Arto Noras ja uusi taiteellinen johtaja, viulisti Elina Vähälä. Belgialaisen César Franckin teoksissa soi tunteen palo ja myöhäisromantiikan paatos, korealaisen Jeajoon Ryun sellosonaatti kääntää 1800-luvun kauneusarvot nykypäivän kielelle.

Metsässä on suomalainen musiikki syntynyt. Jean Sibeliuksen sekä Outi Tarkiaisen luonnosta innoituksen saaneitä sävellyksiä.

Schubertiade

11.6.

Schubertiade-konsertissa kuullaan Franz Schubertin rakastetuimpia teoksia, esiintyjinä mm. sopraano Helena Juntunen sekä pianistit Barry Douglas ja Paavali Jumppanen.

Se kuulostaa antiikilta, sen nimi on muinainen ja sen pinta on patinoinut – vaan onko se vanhaa? Kun Ottorino Respighin ja Alfred Schnittken sarjoissa soi varhaisen barokin loisto, Anna Clynen Rest These Hands tuo iholle ääniä historian tuolta puolen. Konsertti vie matkalle menneisyyteen, jota ei koskaan ehkä ollutkaan. Ohjelman huipentaa Naantalin Musiikkijuhlien kaikkien aikojen nuorin solisti, vasta 12-vuotias mutta kansainvälisiä kilpailuita jo voittanut viulisti Lilja Haatainen.

Kaikki maailman pimeys ei riitä sammuttamaan yhden kynttilän kirkkautta, eikä ilman varjoa olisi valoa. Sebastian Fagerlundin dramaattinen Transient light sekä Ralf Gothónin zen-buddhalaiseen tarinaan perustuva melodraama vievät ikiaikaisten kysymysten äärelle. Paavali Jumppanen esittää Franz Lisztin ikonisimman pianoteoksen, synkkyydestä kirkkauteen kurottavan h-mollisonaatin.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri