Moninkertainen laulukilpailuvoittaja Yajie Zhangista on nopeasti tullut kysytty laulaja niin maailman arvostetuimmissa oopperataloissa kuin konserttilavoillakin. Hän aloitti lauluopintonsa Shanghaissa ja jatkoi opintojaan sittemmin Hannoverissa ja Baijerin oopperan nuorten laulajien koulutusohjelmassa. Vuodesta 2022 alkaen hän on kuulunut Oper Leipzigin laulajistoon.

Zhang on saanut lukuisia palkintoja erilaisissa kilpailuissa. Vuoteen 2017 mennessä hän oli jo herättänyt kansainvälistä huomiota nuorimpana kilpailijana International Vocal Competition ’s-Hertogenboschissa, jossa hänelle myönnettiin Grand Prix sekä Ooppera- ja Junior Jury -palkinnot.

Musiikki on enne, ainakin Gustav Mahlerille. Lauluja kuolleista lapsista syntyi kolme vuotta ennen hänen oman lapsensa kuolemaa. Hyvästeihin päättyvän sinfonian Das Lied von der Erden hän sävelsi välttääkseen saman kohtalon, joka oli vienyt Schubertin ja Beethovenin ennenaikaiseen hautaan – toisin kävi. Legendaarinen lied-pianisti Hartmut Höll ja nouseva tähti Yajie Zhang esittävät Mahlerin lauluja, joiden ennustuksista tuli totta.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri