
Tomas Djupsjöbacka on jousikvartetti Meta4:n perustajajäsen ja esiintyy säännöllisesti myös maineikkaan Chamber Orchestra of Europen riveissä. Kapellimestarina Djupsjöbacka debytoi Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin kanssa vuonna 2013, ja on sen jälkeen johtanut lähes kaikkia suomalaisorkestereita, kuten Radion sinfoniaorkesteria, Helsingin kaupunginorkesteria, Oulu Sinfoniaa, Turun filharmonista orkesteria ja Sinfonia Lahtea. Muusikoiden aloitteesta Djupsjöbacka pyydettiin Lapin kamariorkesterin päävierailijaksi, jona hän toimi syksystä 2019 kevään 2022 loppuun. Djupsjöbacka aloitti Vaasan kaupunginorkesterin ylikapellimestarina tammikuussa 2021.
Klassisen ohjelmiston lisäksi Djupsjöbacka on viime vuosina kantaesittänyt lukuisia sävellyksiä muun muassa Jukka Tiensuulta, Veli Kujalalta, Sampo Haapamäeltä sekä Mikko Heiniöltä, ja tehnyt konserteissaan yhteistyötä jonglöörien, tanssijoiden ja foley-artistin kanssa. Lokakuussa 2020 Djupsjöbacka vieraili Lahden Sibelius-festivaalilla Suomalaisen barokkiorkesterin kanssa, joka esitti Sibeliuksen musiikkia aikalaissoittimin.
Tomas on alunperin Länsi-Helsingin Musiikkiopiston kasvatteja. Opinnot jatkuivat Martti Rousin ja Marko Ylösen johdolla Sibelius-Akatemiassa, josta Tomas valmistui keväällä 2003. Vuodet 2001- 2003 Tomas vietti Sveitsissä Patrick Demengan oppilaana Lausannen konservatoriossa, josta suoritti solistidiplominsa tuomariston kunniamaininnalla. Kapellimestariopinnot Djupsjöbacka aloitti vuonna 2012 New Yorkin Metropolitan-oopperan ylikapellimestarin Yannick Nézet-Séguinin opissa. Opintojaan hän jatkoi Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla, josta hän valmistui vuonna 2017. Djupsjöbacka on myös osallistunut Jorma Panulan mestarikursseille.
Tomas Djupsjöbackan soitin on harvinainen Lorenzo Storionin Cremonassa 1780 rakentama sello.

Bach, muuntelun mestari
10.6.
J.S. Bach huipensi mammuttimaisen Clavier-Übung -sarjansa Goldberg-muunnelmilla, yli tunnin mittaisella matkalla musiikillisten muotojen ytimeen. ”Musiikinrakastajille, heidän henkensä virkistämiseksi” syntynyt haikea aaria ja sen 30 variaatiota on antanut elämän sekä hurjille legendoille että sanoinkuvaamattomille tunteille yli 250 vuoden ajan. Sovituksen jousitriolle soittavat Meta4-yhtyeen Minna Pensola, Antti Tikkanen ja Tomas Djupsjöbacka.
In honorem maris
15.6.
Tuskin yksikään luonnon elementti kuultaa musiikissa niin kirkkaana kuin meri; sen aallot, sen rauha, sen loputtomuus – ja vastaan panematon voima. Pehmeät mainingit ja petolliset pohjavirtaukset perinteiselle In Honorem Maris -konsertille tarjoavat Debussyn, Fagerlundin ja Ravelin säveltämä musiikki.
Mozart, viihdetaiteilija
17.6.
W.A. Mozart sävelsi oopperoiden ja konserttojen ohella verratonta viihdemusiikkia, joka soi pitkin Euroopan hoveja ja kylpylöitä. Huvitteleva divertimento kolmelle puhaltimelle syntyi ystäväporukan yhteiseksi huviksi, kun taas divertimento Es-duurissa lienee maailmanhistorian ensimmäinen jousitrio. Kevyttä tai ei, jokaisessa sävelessä kuuluu Mozartin uniikin kosketuksen painava voima.