Teemu Kauppinen opiskeli kontrabassonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Kölnin musiikkikorkeakoulussa opettajinaan Jussi Javas ja prof. Veit-Peter Schüssler. Mestarikursseilla ja yksityisesti hän on opiskellut Franco Petracchin, Esko Laineen, Janne Saksalan ja Duncan McTierin johdolla.

Kauppinen piti Sibelius-Akatemian myöntämän ensikonsertin Helsingissä vuonna 2000, ja samana vuonna hänelle myönnettiin Pro Musica -stipendi. Opiskeluaikanaan Teemu eteni välieriin kansainvälisissä kontrabassokilpailuissa Moskovassa ja Genevessä. Vuonna 1996 järjestetyn “Kemiran Mestariluokka” -solistikilpailussa hän sai 1. palkinnon.

Kauppinen on työskennellyt mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa, Galician sinfoniaorkesterissa Espanjassa, Northern Sinfonia -orkesterissa Englannissa sekä Deutsche Kammerakademiessa Saksassa.

Kauppinen on viime vuosina esiintynyt paljon kamarimusiikkifestivaaleilla. Naantalin musiikkijuhlien lisäksi mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Oulunsalo Soi -festivaalilla sekä Korsholman, Iitin ja Hauhon Musiikkijuhlilla.

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri