Teemu Kauppinen opiskeli kontrabassonsoittoa Sibelius-Akatemiassa ja Kölnin musiikkikorkeakoulussa opettajinaan Jussi Javas ja prof. Veit-Peter Schüssler. Mestarikursseilla ja yksityisesti hän on opiskellut Franco Petracchin, Esko Laineen, Janne Saksalan ja Duncan McTierin johdolla.

Kauppinen piti Sibelius-Akatemian myöntämän ensikonsertin Helsingissä vuonna 2000, ja samana vuonna hänelle myönnettiin Pro Musica -stipendi. Opiskeluaikanaan Teemu eteni välieriin kansainvälisissä kontrabassokilpailuissa Moskovassa ja Genevessä. Vuonna 1996 järjestetyn “Kemiran Mestariluokka” -solistikilpailussa hän sai 1. palkinnon.

Kauppinen on työskennellyt mm. Helsingin kaupunginorkesterissa, Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa, Galician sinfoniaorkesterissa Espanjassa, Northern Sinfonia -orkesterissa Englannissa sekä Deutsche Kammerakademiessa Saksassa.

Kauppinen on viime vuosina esiintynyt paljon kamarimusiikkifestivaaleilla. Naantalin musiikkijuhlien lisäksi mm. Kuhmon kamarimusiikissa, Oulunsalo Soi -festivaalilla sekä Korsholman, Iitin ja Hauhon Musiikkijuhlilla.

Ilta sujuu kuin tanssi! Nyt liikutaan Bachin siroista hovitansseista Poulencin, Tšaikovskin, Prokofjevin, Golijovin ja Šostakovitšin vauhdikkaiden käänteiden kautta Piazzollan tulikuumaan tangoon. Tähdet saavat sävelet lentoon.

Pohjoisia sävelmiä. Kuulaita, syvällisiä ja kauniita. Helmikuussa 2022 menehtynyt Jaakko Kuusisto oli vuosien ajan Naantalin Musiikkijuhlien keskeisiä voimia viulistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Konsertti on kunnianosoitus Jaakolle sekä hänen monipuoliselle ja upealle sävellystyölleen, joka on osa suurten pohjoismaisten säveltäjien traditiota ja musiikin pohjoista ulottuvuutta.

Summertime

14.6.

Nyt saadaan kokea kesän kaikki värit aina Adamsin kutkuttavan riemukkaasta Shaker Loopsista Gershwinin Porgy and Bessin kuuluisaan Summertimeen.

In honorem maris, meren kunniaksi kuulemme viisaita sanoja, valaan ääniä ja kauniita klassikoita. Saaristomeren suojeluun voimme jokainen osallistua omalla tavallamme.

Suositut Puistokonsertit Kultarannassa jatkuvat, nyt luonto- ja eläinteemaisella musiikilla. Kultarannassa käydään Luontoretkellä Club For Fiven ja luontoaiheisten laulujen siivittäminä sekä kuullaan rakastettu Saint-Saënsin Eläinten karnevaali kertojanaan Seela Sella.

Konsertti kulkee valon ja varjojen välillä – se on yhdistelmä tummia pilviä sekä lohduttavia poutapilviä ja auringonpaistetta. Erikoisuutena on Ralf Gothonin Views of Life -pianokonsertto kahdelle pianistille.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri