Tanja Nisonen voitti ensimmäisen koesoittonsa ollessaan ensimmäisen vuoden Sibelius-Akatemian opiskelija. Orkesterimuusikon virkatyön ohella Nisonen on luonut aktiivisesti omaa taiteellista uraa esiintymällä niin kamarimuusikkona kuin myös solistina. Kotimaan festivaalien lisäksi hän on esiintynyt myös Iso-Britanniassa, Ruotsissa, Saksassa, Espanjassa ja Norjassa. Nisonen on myös aktiivinen kamarimuusikko.

Syksyllä 2022 hän esitti yhdessä viulisti Elina Vähälän kanssa Turussa ja Jyväskylässä Dame Ethel Smythin 1920 säveltämän konserton viululle, käyrätorvelle ja orkesterille. Kyseessä oli teoksen Suomen kantaesitys.

Vuodesta 2010 Nisonen on toiminut Turun konservatorion ja Taideakatemian (AMK) käyrätorvensoiton tuntiopettajana. Hän on antanut mestarikursseja erilaisissa käyrätorvitapahtumissa niin koti- kuin ulkomailla. Hän on myös toiminut usean vuoden ajan Suomen käyrätorviklubi ry:n hallituksen puheenjohtajana. Vuodesta 2021 alkaen Nisonen on tehnyt jatkotutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikin tohtoriohjelmassa käyrätorvelle säveltäneistä naisista.

Metsässä on suomalainen musiikki syntynyt. Jean Sibelius kuuli lintujen lauluissa ja puiden huminassa sekä suurten sinfonioidensa että aforististen pianokappaleidensa kaiut, ja sen salaperäisestä viettelystä syntyi myös jännityskertomus Metsänneidosta. Lapin luonnosta inspiroituvalle Outi Tarkiaiselle metsä tarjoaa piilopaikan, henkisen kasvun alustan ja kodin ikiaikaisille tarinoille. Outi Tarkiainen kuuluu sukupolvensa kansainvälisesti nopeimmin nouseviin suomalaissäveltäjiin.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri