Tanja Nisonen voitti ensimmäisen koesoittonsa ollessaan ensimmäisen vuoden Sibelius-Akatemian opiskelija. Orkesterimuusikon virkatyön ohella Nisonen on luonut aktiivisesti omaa taiteellista uraa esiintymällä niin kamarimuusikkona kuin myös solistina. Kotimaan festivaalien lisäksi hän on esiintynyt myös Iso-Britanniassa, Ruotsissa, Saksassa, Espanjassa ja Norjassa.

Seuraava solistiesiintyminen on yhdessä viulisti Elina Vähälän kanssa Turussa ja Jyväskylässä syksyllä 2022, jolloin saa Suomen kantaesityksen Dame Ethel Smythin 1920 säveltämä konsertto viululle, käyrätorvelle ja orkesterille.

Vuodesta 2010 Nisonen on toiminut Turun konservatorion ja Taideakatemian (AMK) käyrätorvensoiton tuntiopettajana. Hän on antanut mestarikursseja erilaisissa käyrätorvitapahtumissa niin koti- kuin ulkomailla. Hän on myös toiminut usean vuoden ajan Suomen käyrätorviklubi ry:n hallituksen puheenjohtajana. Vuodesta 2021 alkaen Nisonen on tehnyt jatkotutkintoa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian musiikin tohtoriohjelmassa käyrätorvelle säveltäneistä naisista.

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri