Samuli Peltonen on esiintynyt useimpien suomalaisten orkestereiden sekä English Chamber Orchestran solistina, Itämeri-festivaalilla Tukholmassa sekä Puolassa Bronislaw Huberman Festivalilla. Kamarimuusikkona häntä on kuultu mm. Yhdysvalloissa, Australiassa, Espanjassa, Islannissa, Saksassa ja Tanskassa.

Hän toimii tällä hetkellä Suomen Kansallisoopperan soolosellistinä, Sibelius Piano Triossa, Total Cello Ensemblessä sekä tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Ennen nykyistä tehtäväänsä Peltonen toimi vuonna 2015 soolosellistinä Royal Danish Oopperassa, syksyt 2016-2018 Opera Australian soolosellistinä Melbournessa ja Sydneyssä, ja vuosina 2006–2016 hän soitti Helsingin kaupunginorkesterissa. Lisäksi Peltonen on pitänyt mestarikursseja Suomessa, Italiassa sekä Virossa.

Samuli Peltonen opiskeli Sibelius-Akatemiassa professori Arto Noraksen oppilaana sekä mestarikursseilla opettajinaan mm. Fred Sherry, Heinrich Shiff, Gary Hoffman, Tsuyoshi Tsutsumi, Torleif Thedeen ja Frans Helmerson. ​​​​​​​

Peltosen instrumentti on Giovanni Grancino -sello vuodelta 1702.

Jo konsertin ensisävelistä tuntee, että kesä on tullut! Avajaiskonsertti, Naantalin Musiikkijuhlat opus 42 tuo ilmoille iloa ja keveyttä sekä mestarillista taituruutta. Naantalin erityinen tunnelma on nyt täällä.

Ilta sujuu kuin tanssi! Nyt liikutaan Bachin siroista hovitansseista Poulencin, Tšaikovskin, Prokofjevin, Golijovin ja Šostakovitšin vauhdikkaiden käänteiden kautta Piazzollan tulikuumaan tangoon. Tähdet saavat sävelet lentoon.

Askaisten kirkko ja Mannerheimin aikalaissäveltäjien kuoroteokset vievät meidät aikamatkalle Suomen lähihistoriaan. Matkan kruunaa Arenskyn Jousikvartetto, jonka monivivahteisesta kerronnasta jokainen löytää oman tarinansa.

Pohjoisia sävelmiä. Kuulaita, syvällisiä ja kauniita. Helmikuussa 2022 menehtynyt Jaakko Kuusisto oli vuosien ajan Naantalin Musiikkijuhlien keskeisiä voimia viulistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Konsertti on kunnianosoitus Jaakolle sekä hänen monipuoliselle ja upealle sävellystyölleen, joka on osa suurten pohjoismaisten säveltäjien traditiota ja musiikin pohjoista ulottuvuutta.

Satoi tai paistoi, hilpeät vesipisarat ja kauniit kyyneleet viehättävät Raision ikiaikaisessa kirkossa. Leikkisyyttä ja syvyyttä kesäisessä iltapäivässä.

Naantalin tunnelmaa Turun Sibeliusmuseossa. Hurmaavan herkullisten Sibelius-kappaleiden kera, tottakai!

Summertime

14.6.

Nyt saadaan kokea kesän kaikki värit aina Adamsin kutkuttavan riemukkaasta Shaker Loopsista Gershwinin Porgy and Bessin kuuluisaan Summertimeen.

Konsertti kulkee valon ja varjojen välillä – se on yhdistelmä tummia pilviä sekä lohduttavia poutapilviä ja auringonpaistetta. Erikoisuutena on Ralf Gothonin Views of Life -pianokonsertto kahdelle pianistille.

Festivaalin päättää ja huipentaa ainutlaatuinen kokonaisuus 12 sellolle sovitettuja teoksia. Kahdentoista huippusellistin lisäksi konsertissa vierailee myös sopraano Kaisa Ranta. Voisiko upeampaa finaalia olla! 

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri