Samuli Peltonen on esiintynyt useimpien suomalaisten orkestereiden sekä English Chamber Orchestran solistina, Itämeri-festivaalilla Tukholmassa sekä Puolassa Bronislaw Huberman Festivalilla. Kamarimuusikkona häntä on kuultu mm. Yhdysvalloissa, Australiassa, Espanjassa, Islannissa, Saksassa ja Tanskassa.

Hän toimii tällä hetkellä Suomen Kansallisoopperan soolosellistinä, Sibelius Piano Triossa, Total Cello Ensemblessä sekä tuntiopettajana Sibelius-Akatemiassa. Ennen nykyistä tehtäväänsä Peltonen toimi vuonna 2015 soolosellistinä Royal Danish Oopperassa, syksyt 2016-2018 Opera Australian soolosellistinä Melbournessa ja Sydneyssä, ja vuosina 2006–2016 hän soitti Helsingin kaupunginorkesterissa. Lisäksi Peltonen on pitänyt mestarikursseja Suomessa, Italiassa sekä Virossa.

Samuli Peltonen opiskeli Sibelius-Akatemiassa professori Arto Noraksen oppilaana sekä mestarikursseilla opettajinaan mm. Fred Sherry, Heinrich Shiff, Gary Hoffman, Tsuyoshi Tsutsumi, Torleif Thedeen ja Frans Helmerson. ​​​​​​​

Peltosen instrumentti on Giovanni Grancino -sello vuodelta 1702.

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri