Ruut Kiiski on erityisen omistautunut oopperan hektiselle maailmalle – niin perinteiselle kuin nykypäivänkin. Ruutin tuore työ keskittyy naissäveltäjien nykyoopperaan ja oratorioon. Vuonna 2017 hän johti Pauliina Isomäen oratorion Vuorisaarna kantaesityksen Turun filharmonisen orkesterin kanssa ja johti Radion sinfoniaorkesterin esityksessä Riikka Talvitien poikkeuksellisen radio-oopperan Queen of the Cold Land. Myös vuonna 2017 hän työskenteli Leif Segerstamin apulaiskapellimestarina Die Kalewaisen tuotannossa Turun musiikkijuhlilla.

Kiiski valmistui vuonna 2015 Tukholman kuninkaallisesta musiikkikorkeakoulusta, jossa hän opiskeli kapellimestariksi professori B. Tommy Anderssonin ja Daniel Hardingin johdolla. Ennen Tukholmaan tuloaan Ruut suoritti maisteriopinnot Sibelius-Akatemiassa ja suoritti sekä kuoronjohdon (2011) että kirkkomusiikin (2008) tutkinnon.

Jo konsertin ensisävelistä tuntee, että kesä on tullut! Avajaiskonsertti, Naantalin Musiikkijuhlat opus 42 tuo ilmoille iloa ja keveyttä sekä mestarillista taituruutta. Naantalin erityinen tunnelma on nyt täällä.

Askaisten kirkko ja Mannerheimin aikalaissäveltäjien kuoroteokset vievät meidät aikamatkalle Suomen lähihistoriaan. Matkan kruunaa Arenskyn Jousikvartetto, jonka monivivahteisesta kerronnasta jokainen löytää oman tarinansa.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri