Vlatković opiskeli professori Prerad Detičekin johdolla Zagrebin musiikkiakatemiassa ja professori Michael Höltzelin johdolla Detmoldin musiikkiakatemiassa Saksassa. Hänen moniin kilpailumenestyksiinsä lukeutuu Münchenin ARD-kilpailun voitto 1983, ollen silloin ensimmäinen palkittu käyrätorvisti 14 vuoteen. Tämä johti säännöllisiin esiintymisiin Euroopassa, Yhdysvalloissa, Australiassa, Israelissa, Koreassa ja Japanissa.

Vuosina 1982–1990 Vlatković toimi Berliinin radion sinfoniaorkesterin käyrätorven äänenjohtajana ylikapellimestareinaan Riccardo Chailly ja Vladimir Ashkenazy. Vuosina 1992–1998 hän toimi käyrätorvensoiton professorina Stuttgartin musiikkikorkeakoulussa ja 1998 hänet nimitettiin professoriksi maineikkaaseen Salzburgin Mozarteumiin. Vuodesta 2000 hän on vaikuttanut myös Madridin Reina Sofia -musiikkikorkeakoulussa. Vlatković on kantaesittänyt mm. Carterin, Gubaidulinan, Hollincerin ja Pendereckin musiikkia.

Vuonna 2014 hänet palkittiin Royal Academy of Musicin kunniajäsenyydellä – kunnia, jonka on saanut vain 300 arvostettua muusikkoa ympäri maailman.

Radovan Vlatkovic

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri