Vlatković opiskeli professori Prerad Detičekin johdolla Zagrebin musiikkiakatemiassa ja professori Michael Höltzelin johdolla Detmoldin musiikkiakatemiassa Saksassa. Hänen moniin kilpailumenestyksiinsä lukeutuu Münchenin ARD-kilpailun voitto 1983, ollen silloin ensimmäinen palkittu käyrätorvisti 14 vuoteen. Tämä johti säännöllisiin esiintymisiin Euroopassa, Yhdysvalloissa, Australiassa, Israelissa, Koreassa ja Japanissa.

Vuosina 1982–1990 Vlatković toimi Berliinin radion sinfoniaorkesterin käyrätorven äänenjohtajana ylikapellimestareinaan Riccardo Chailly ja Vladimir Ashkenazy. Vuosina 1992–1998 hän toimi käyrätorvensoiton professorina Stuttgartin musiikkikorkeakoulussa ja 1998 hänet nimitettiin professoriksi maineikkaaseen Salzburgin Mozarteumiin. Vuodesta 2000 hän on vaikuttanut myös Madridin Reina Sofia -musiikkikorkeakoulussa. Vlatković on kantaesittänyt mm. Carterin, Gubaidulinan, Hollincerin ja Pendereckin musiikkia.

Vuonna 2014 hänet palkittiin Royal Academy of Musicin kunniajäsenyydellä – kunnia, jonka on saanut vain 300 arvostettua muusikkoa ympäri maailman.

Radovan Vlatkovic

Hyvää syntymäpäivää Arto Noras! Konsertissa on edustettuna huimaava määrä lahjakkuutta ja taitoa, aivan kuten Arto Noraksen elämäntyössä. Ystävät ovat lavalla tarkoin valitun musiikin parissa, joten konsertti on yhtä juhlaa myös yleisölle.

Ilta sujuu kuin tanssi! Nyt liikutaan Bachin siroista hovitansseista Poulencin, Tšaikovskin, Prokofjevin, Golijovin ja Šostakovitšin vauhdikkaiden käänteiden kautta Piazzollan tulikuumaan tangoon. Tähdet saavat sävelet lentoon.

Pohjoisia sävelmiä. Kuulaita, syvällisiä ja kauniita. Helmikuussa 2022 menehtynyt Jaakko Kuusisto oli vuosien ajan Naantalin Musiikkijuhlien keskeisiä voimia viulistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Konsertti on kunnianosoitus Jaakolle sekä hänen monipuoliselle ja upealle sävellystyölleen, joka on osa suurten pohjoismaisten säveltäjien traditiota ja musiikin pohjoista ulottuvuutta.

Riipaisevan kaunis konserttikokonaisuus Maestro Pendereckin muistolle. Kiitollisin ajatuksin muistelemme suurta säveltäjää ja Naantalin ystävää. Hänen musiikkinsa elää iäti.

Summertime

14.6.

Nyt saadaan kokea kesän kaikki värit aina Adamsin kutkuttavan riemukkaasta Shaker Loopsista Gershwinin Porgy and Bessin kuuluisaan Summertimeen.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri