Sitä ennen vuodesta 2017 alkaen Iivonen työskenteli Suomen Kansallisoopperassa vastaavassa tehtävässä.

Iivonen tuli vuonna 2010 toiseksi kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa ollen kautta aikojen toinen kilpailussa mitalisijoille yltänyt suomalainen. Hänen uransa kohokohtia ovat olleet mm. esiintymiset Israelin Philharmonic Orchestran, Montreal Symphony Orchestra, Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz ja Opéra National de Paris -orkestereiden kanssa. Vuonna 2010 Iivonen soitti Tshaikovskin viulukonserton Zubin Mehtan johdolla Tel Avivissa. Hän on esiintynyt paljon ympäri maailmaa, merkittävillä kansainvälisillä lavoilla kuten Musée du Louvre Pariisissa, Walt Disney Concert Hall, Tokyo Opera City, Alice Tully Hall Lincoln Center. Lisäksi hän on esiintynyt Suomessa lähes kaikkien orkestereiden solistina.

Petteri Iivonen on tuttu näky myös kamarimuusikkona. Hän on esiintynyt mm. Emerson- ja Tokyo-kvartettien kanssa. Iivonen on Sibelius Piano Trion perustajajäsen. Trio sai ensilevyllään Latinalaisen Grammy-ehdokkuuden.

Petteri Iivonen

Jo konsertin ensisävelistä tuntee, että kesä on tullut! Avajaiskonsertti, Naantalin Musiikkijuhlat opus 42 tuo ilmoille iloa ja keveyttä sekä mestarillista taituruutta. Naantalin erityinen tunnelma on nyt täällä.

Hyvää syntymäpäivää Arto Noras! Konsertissa on edustettuna huimaava määrä lahjakkuutta ja taitoa, aivan kuten Arto Noraksen elämäntyössä. Ystävät ovat lavalla tarkoin valitun musiikin parissa, joten konsertti on yhtä juhlaa myös yleisölle.

Ilta sujuu kuin tanssi! Nyt liikutaan Bachin siroista hovitansseista Poulencin, Tšaikovskin, Prokofjevin, Golijovin ja Šostakovitšin vauhdikkaiden käänteiden kautta Piazzollan tulikuumaan tangoon. Tähdet saavat sävelet lentoon.

Askaisten kirkko ja Mannerheimin aikalaissäveltäjien kuoroteokset vievät meidät aikamatkalle Suomen lähihistoriaan. Matkan kruunaa Arenskyn Jousikvartetto, jonka monivivahteisesta kerronnasta jokainen löytää oman tarinansa.

Satoi tai paistoi, hilpeät vesipisarat ja kauniit kyyneleet viehättävät Raision ikiaikaisessa kirkossa. Leikkisyyttä ja syvyyttä kesäisessä iltapäivässä.

Naantalin tunnelmaa Turun Sibeliusmuseossa. Hurmaavan herkullisten Sibelius-kappaleiden kera, tottakai!

Maailman kantaesityksenä Olli Kortekankaan Partita Concertante, jossa kuullaan selloa, huilua, oboea, klarinettia, fagottia, käyrätorvea, harppua ja lyömäsoittimia. Rinnalla Bachin partitoja sekä Schönbergiä. Mikä ohjelma!

Katso kaikki

Hanki itsellesi kesän 2022 liput

Liput kuvitus

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri