Viulisti, kapellimestari ja säveltäjä Pekka Kuusisto palkittiin jo vuonna 2008 Väinö Tannerin säätiön Tanner-palkinnolla. Palkitsemisen perusteluna mainittiin Kuusiston ”rajojen ylittäminen, avoin ja ennakkoluuloton suhtautuminen kaikkeen hyvään musiikkiin sekä kirkas näkemys musiikista ihmisiä, kulttuureja ja kansakuntia yhdistävänä voimana”. Samanlaisin perustein Kuusisto sai myös Pohjoismaisen musiikkipalkinnon 2013. 

3-vuotiaana aloitettu viulunsoiton opiskelu kuljetti Kuusiston Itä-Helsingin musiikkiopistosta Sibelius-Akatemian kautta Indianan yliopistoon. Tärkeimmät opastajat olivat Géza Szilvay, Tuomas Haapanen, Miriam Fried ja Paul Biss. Vuonna 1995 Pekka Kuusisto voitti ensimmäisenä suomalaisena Jean Sibelius -viulukilpailun. 

Kuusiston taiteellisen työskentelyn keskiössä on ollut kauan solistitehtävien lisäksi kamarimusiikillinen yhtyesoitto orkestereiden kanssa ilman varsinaista kapellimestaria, mutta nyttemmin hän on noussut myös kapellimestarikorokkeelle yhä useammin.

Pekka Kuusisto työskentelee Norjalaisen kamariorkesterin taiteellisena johtajana, Mahler Chamber Orchestran ja Saint Paul Chamber Orchestran taiteellisena partnerina sekä tittelillä ”Artistic Best Friend” Deutche Kammerphilharmonie Bremenin kanssa.

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri