Olli Kortekangas opiskeli sävellystä Einojuhani Rautavaaran ja Eero Hämeenniemen johdolla Sibelius-Akatemiassa vuosina 1974–1981 ja jatkoi opintojaan Dieter Schnebelin johdolla Länsi-Berliinissä. Hän on työskennellyt opettajana mm. Espoon musiikkiopistossa, Sibelius-Akatemiassa ja Teatterikorkeakoulussa. Vuosina 1997–2009 Kortekangas toimi Oulu Sinfonian nimikkosäveltäjänä.

Kortekangas on aina ollut erityisen kiinnostunut ihmisäänestä, vokaalimusiikista ja musiikkiteatterista – hänen keskeistä tuotantoaan ovatkin lukuisat kuoroteokset ja yksitoista oopperaa, mm. TV-ooppera Grand Hotel (1985), Messenius ja Lucia (2005), Isän tyttö (2007) ja Oma vika (2015).

Viime vuosien merkittävimpiä kantaesityksiä ovat olleet Washingtonissa kantaesitetty oratorio Seven Songs for Planet Earth, Minnesota Orchestran tilaama Migrations mezzosopranolle, mieskuorolle ja orkesterille sekä sisällisota-aiheinen ooppera Veljeni vartija, jonka ensi-ilta oli Tampere-talossa 2018. Kortekangas on säveltänyt myös useita suuria sakraaliteoksia. Naantalin musiikkijuhlilla kantaesitettiin 2011 De virtute in virtutem – Pyhiinvaeltajan lauluja ja 2017 laaja VIA-oratorio. Kesällä 2019 sai Isonkyrön vanhassa kirkossa ensi-iltansa kirkko-ooppera Elämänkuvat ja 2021 Uudessakaupungissa kirkko-ooppera Ende und Beginn. Kesällä 2022 Naantalin Musiikkijuhlilla saa kantaesityksensä Partita Concertante -niminen teos.

Olli Kortekangas on saanut mm. Prix Italia -kilpailun erikoispalkinnon, Salzburgin kaupungin oopperapalkinnon, Teosto-palkinnon, Luterilaisen Kulttuurin Säätiön tunnustuspalkinnon ja Suomen Musiikkikustantajien myöntämän vuoden 2015 taidemusiikin säveltäjän palkinnon.

‹ Kuuntele ja seuraa Olli Kortekangasta Spotifyssä.

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri