Tuskin voi kuvitella omistautuneempaa laiminlyötyjen ja harvoin soitettujen säveltäjien mestaria kuin pianisti Oliver Triendl. Hänen väsymätön sitoutumisensa – ennen kaikkea romanttiseen ja nykymusiikkiin – näkyy yli 100 CD-äänitteellä. Hänen ohjelmistonsa on varmasti ainutlaatuinen, sillä se sisältää noin 90 pianokonserttoa ja satoja kamarimusiikkiteoksia. Usein hän on esittänyt nämä teokset lavalla tai levyttänyt ne ensimmäisenä.

Solistina Triendl on esiintynyt yhdessä useiden tunnettujen orkesterien kanssa. Listalla ovat mm. Münchenin sinfoniaorkesteri, Berliinin radion sinfoniaorkesteri, NDR Radion filharmoninen orkesteri, Mozarteum Orchestra of Salzburg, Alankomaiden sinfoniaorkesteri, Tšekin valtion filharmoninen orkesteri, Puolan kansallisen radion sinfoniaorkesteri, Petersburg Camerata ja Shanghai Symphony Orchestra.

Triendl on myös innokas kamarimuusikko, joka on konsertoinut lukuisien muiden muusikoiden kanssa.

Pohjoisia sävelmiä. Kuulaita, syvällisiä ja kauniita. Helmikuussa 2022 menehtynyt Jaakko Kuusisto oli vuosien ajan Naantalin Musiikkijuhlien keskeisiä voimia viulistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Konsertti on kunnianosoitus Jaakolle sekä hänen monipuoliselle ja upealle sävellystyölleen, joka on osa suurten pohjoismaisten säveltäjien traditiota ja musiikin pohjoista ulottuvuutta.

Satoi tai paistoi, hilpeät vesipisarat ja kauniit kyyneleet viehättävät Raision ikiaikaisessa kirkossa. Leikkisyyttä ja syvyyttä kesäisessä iltapäivässä.

Naantalin tunnelmaa Turun Sibeliusmuseossa. Hurmaavan herkullisten Sibelius-kappaleiden kera, tottakai!

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri