Okko  Kamu aloitti muusikonuransa vuonna 1952 tultuaan kuusivuotiaana hyväksytyksi Onni Suhosen viuluoppilaaksi Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle. Yhteistyötä kesti kaikkiaan 15 vuotta, joihin sisältyi primaarius Suhonen-kvartetissa, joka oli aikansa ainoa vakituisesti työskentelevä jousikvartetti Suomessa.

Kamarimusiikista tuli Kamun taiteellisen toiminnan keskeinen alue, joka samalla muovasi hänen musiikillisen maailmansa lähtökohdaksi tasa-arvoisen yhteistyömuodon.

Kamu on ennättänyt yli 50 vuotta kestäneen kansainvälisen uransa aikana toimia esim. Suomessa HKO:n, RSO:n, SKOn ja Sinfonia Lahden ylikapellimestarina. Tämän lisäksi hän on usein kuultu vieras milloin Naantalin Musiikkijuhlilla, milloin The English Chamber Orchestran, Stockholm Sinfoniettan, Sinfonia Lahden ja Turun Filharmonisen orkesterin johtajana.

Aulis Sallisen musiikki on ollut hänelle ensisijaisen tärkeää esitettävää myös Naantalissa. Sallisen oopperoiden tulkkina Kamu on ollut omimmillaan, niitä on myös hänen johdollaan esitetty myös kansainvälisesti ja taltioitu eri levymerkeille.

Kamun kansainväliset kiinnitykset ovat vieneet hänet kaikille maanosille etelä- ja pohjoisnapaa lukuun ottamatta. Ja tämä matka on vielä kesken.

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri