
Toimittuaan 10 vuotta Royal Concertgebouw Orchestran ensimmäisenä soolokontrabasistina Niek de Groot on vuodesta 2006 lähtien omistautunut kamarimusiikkiin ja sooloesityksiin. Vuodesta 1996 hän on toiminut vanhempana professorina Folkwang Universitie der Künstessä Saksan Essenissä. Niek jatko-opiskeli Banff Center for the Artsissa Kanadassa ja on opiskellut myös sellistien Frans Helmersonin ja Lluì Claretin kanssa.
Niek de Groot esiintyy säännöllisesti solistina ja kamarimuusikkona tunnetuimmissa konserttisaleissa ja festivaaleilla. Hänen ohjelmistonsa sisältää paljon nykymusiikkia, ja hän on työskennellyt muun muassa sellaisten säveltäjien kuten Kurtágin, Stockhausenin ja Saariahon kanssa. Hän on levyttänyt EMI:lle, BIS:lle ja Nimbukselle. Tuleviin projekteihin kuuluvat levytykset BMC:lle, Orlando Recordsille ja BIS:lle Kurtágin Sudelbücherin uudesta versiosta, CD ranskalaisesta soolorepertuaarista sekä Fagerlundin uuden kontrabassokonserton maailman kantaesitys. Urallaan de Grooti on soittanut muun muassa Ceruttin, Bajonin, Amatin ja Montagnan soittimia.

Schubertiade
11.6.
Schubertiade-konsertissa kuullaan Franz Schubertin rakastetuimpia teoksia, esiintyjinä mm. sopraano Helena Juntunen sekä pianistit Barry Douglas ja Paavali Jumppanen.
Uutta, vanhaa, lainattua
11.6.
Se kuulostaa antiikilta, sen nimi on muinainen ja sen pinta on patinoinut – vaan onko se vanhaa? Kun Ottorino Respighin ja Alfred Schnittken sarjoissa soi varhaisen barokin loisto, Anna Clynen Rest These Hands tuo iholle ääniä historian tuolta puolen. Konsertti vie matkalle menneisyyteen, jota ei koskaan ehkä ollutkaan. Ohjelman huipentaa Naantalin Musiikkijuhlien kaikkien aikojen nuorin solisti, vasta 12-vuotias mutta kansainvälisiä kilpailuita jo voittanut viulisti Lilja Haatainen.
Intohimon sointi
14.6.
”Nämä nuottini suutelevat sinua, ne kutsuvat sinua intohimoisesti”, kirjoitti Leoš Janáček nuorelle rakkaalleen jousikvartettonsa saatekirjeessä. Himosta ja kaipuusta toisen luo kertoo myös Richard Wagnerin pakahduttava Tristan ja Isolde. Amerikkalaisen Amy Beachin myöhäisromanttista intohimoa säästämätön pianokvintetto on viime vuosina noussut niin yleisön kuin kriitikoiden suosikiksi.
Hetkiä ajassa
17.6.
Naantalissa ei vuodenkiertokaan kulje tuttuja polkuja. Epätasaiset rytmit ja tuliset tahdit valtaavat Sebastian Fagerlundin okteton ja Astor Piazzollan Talven, ja Vernon Duke tuo valossa kylpevän Broadwayn keskelle keväistä Pariisia. Kokeellisen musiikin mestarin George Crumbin aavemainen Kesäillan musiikki ei jätä yhtäkään kuulijaa kylmäksi.