Vuosien varrella Tervamäki on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi saksofonisti Timo Lassyn, harmonikkataiteilija Kimmo Pohjosen, mediataiteilija Marita Liulian, flamencotanssija Kaari Martinin ja kuvataiteilija Hannaleena Heiskan kanssa. Koreografi tutkii teoksissaan baletista kumpuavaa, pehmeänä virtaavaa liikettä yhdistäen siihen voimaa, rentoutta ja ennalta-arvaamattomuutta.

Eri taiteenalojen välisissä luovissa kohtaamisissa Tervamäki haluaa haastaa itsensä sisäistämään uudenlaisia tapoja hahmottaa tanssin dramaturgiaa. Yhteen kehoon mahtuu koreografin mukaan lukuisia tapoja luoda liikettä. Mitä ennakkoluulottomammin sekoitetaan aineksia ja katsotaan, mitä syntyy, sitä mielenkiintoisempi lopputulos voi parhaimmillaan olla. Visuaalisissa teoksissaan Tervamäki vaihtaa kärkitossut tunnelman mukaan korkokenkiin tai paljaisiin varpaisiin, ja välillä hän saattaa nousta rengastrapetsilla korkeuksiin pyörimään.

Tervamäellä on tanssijanuransa alusta lähtien ollut tarve luoda ja tuoda esille myös henkilökohtaista liikettä. Myös Kansallisbaletissa avautuneet mahdollisuudet tanssia laajalla skaalalla huippukoreografien, kuten Jorma ElonMats Ekin, Jorma UotisenOhad Naharinin ja William Forsythen teoksissa ovat rikastuttaneet Tervamäen suhdetta taiteelliseen luomiseen.

Säveltäjä Olli Kortekankaan kirkko-ooppera laulajalle, tanssijalle, uruille sekä klarinetille, sellolle ja pianolle perustuen Dietrich Bonhoefferin teokseen Kirjeitä vankilasta.

Katso kaikki

Hanki itsellesi kesän 2022 liput

Liput kuvitus

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri