Mihaela Martin aloitti musiikkiopintonsa viisivuotiaana isänsä kanssa ja jatkoi niitä George Enescun ja David Oistrachin oppilaan, professori Stefan Gheorghiun johdolla.

Martin menestyi lukuisissa kansainvälisissä kilpailuissa alkaen Tšaikovski-kilpailun voitosta 19-vuotiaana. Voitto Indianapolisin ensimmäisessä kansainvälisessä viulukilpailussa johti kansainväliselle uralle Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Japaniin.

Martin on kysytty solisti, joka on esiintynyt useiden kansainvälisten huippuorkestereiden kanssa ympäri maailmaa kapellimestareinaan mm. Kurt Masur, Nikolaus Harnoncourt, Charles Dutoit ja Neeme Järvi. Arvostettuna kamarimuusikkona hän vierailee säännöllisesti myös kamarimusiikkifestivaaleilla ja esiintyy mm. Michelangelo-jousikvartetin primaksena.

Martin on toiminut professorina Kölnin ja Geneven musiikkikorkeakouluissa. Hän on tehnyt useita arvostelumenestyksiksi nousseita levytyksiä, esimerkiksi George Enescun musiikista yhdessä pianisti Roland Pöntisen kanssa.

Hyvää syntymäpäivää Arto Noras! Konsertissa on edustettuna huimaava määrä lahjakkuutta ja taitoa, aivan kuten Arto Noraksen elämäntyössä. Ystävät ovat lavalla tarkoin valitun musiikin parissa, joten konsertti on yhtä juhlaa myös yleisölle.

Ilta sujuu kuin tanssi! Nyt liikutaan Bachin siroista hovitansseista Poulencin, Tšaikovskin, Prokofjevin, Golijovin ja Šostakovitšin vauhdikkaiden käänteiden kautta Piazzollan tulikuumaan tangoon. Tähdet saavat sävelet lentoon.

Pohjoisia sävelmiä. Kuulaita, syvällisiä ja kauniita. Helmikuussa 2022 menehtynyt Jaakko Kuusisto oli vuosien ajan Naantalin Musiikkijuhlien keskeisiä voimia viulistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Konsertti on kunnianosoitus Jaakolle sekä hänen monipuoliselle ja upealle sävellystyölleen, joka on osa suurten pohjoismaisten säveltäjien traditiota ja musiikin pohjoista ulottuvuutta.

Riipaisevan kaunis konserttikokonaisuus Maestro Pendereckin muistolle. Kiitollisin ajatuksin muistelemme suurta säveltäjää ja Naantalin ystävää. Hänen musiikkinsa elää iäti.

Summertime

14.6.

Nyt saadaan kokea kesän kaikki värit aina Adamsin kutkuttavan riemukkaasta Shaker Loopsista Gershwinin Porgy and Bessin kuuluisaan Summertimeen.

Maailman kantaesityksenä Olli Kortekankaan Partita Concertante, jossa kuullaan selloa, huilua, oboea, klarinettia, fagottia, käyrätorvea, harppua ja lyömäsoittimia. Rinnalla Bachin partitoja sekä Schönbergiä. Mikä ohjelma!

In honorem maris, meren kunniaksi kuulemme viisaita sanoja, valaan ääniä ja kauniita klassikoita. Saaristomeren suojeluun voimme jokainen osallistua omalla tavallamme.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri