Matthew Hunt tekee kansainvälistä uraa sekä solistina että kamarimuusikkona. Tällä hetkellä hän on Deutsche Kammerphilharmonie Bremenin sooloklarinetisti, brittiläisen puhallinyhtye Orsinon jäsen ja kamarimusiikin professori Folkwangin yliopistossa Essenissä. Arvostettu kamarimuusikko Matthew on tunnettu hahmo monilla merkittävimmistä saleista ja festivaaleista. Hänen viimeaikaisia ​​kumppaneitaan ovat Meta4, Chiarascuro, Pavel Haas ja Elias, Alina Ibragimova, Thomas Adès, Nicholas Aldstaedt, Elisabeth Leonskaja sekä jazzpianisti Iiro Rantala.

Kauden 2022/23 kohokohtia ovat työskentely Chiarascuro-kvartetin kanssa historiallisten instrumenttien parissa, työskentely säveltäjien Thomas Adèsin, Huw Watkinsin, Roxanna Panufnikin ja Thomas Larcherin kanssa sekä konserttoesitykset Helsingin kaupunginorkesterin kanssa.

Matthew Hunt on myös levyttänyt paljon, tehnyt radio- ja televisiolähetyksiä sekä äänittänyt elokuvamusiikkia. Hän soitti sooloklarinetistin osuuden hittielokuvan Love Actually musiikissa. BBC Music Magazine myönsi hänen CD-levylleen Mozartin klarinettikvintetistä (ASV) viisi tähteä.

Metsässä on suomalainen musiikki syntynyt. Jean Sibeliuksen sekä Outi Tarkiaisen luonnosta innoituksen saaneitä sävellyksiä.

Schubertiade

11.6.

Schubertiade-konsertissa kuullaan Franz Schubertin rakastetuimpia teoksia, esiintyjinä mm. sopraano Helena Juntunen sekä pianistit Barry Douglas ja Paavali Jumppanen.

Se kuulostaa antiikilta, sen nimi on muinainen ja sen pinta on patinoinut – vaan onko se vanhaa? Kun Ottorino Respighin ja Alfred Schnittken sarjoissa soi varhaisen barokin loisto, Anna Clynen Rest These Hands tuo iholle ääniä historian tuolta puolen. Konsertti vie matkalle menneisyyteen, jota ei koskaan ehkä ollutkaan. Ohjelman huipentaa Naantalin Musiikkijuhlien kaikkien aikojen nuorin solisti, vasta 12-vuotias mutta kansainvälisiä kilpailuita jo voittanut viulisti Lilja Haatainen.

W.A. Mozart sävelsi oopperoiden ja konserttojen ohella verratonta viihdemusiikkia, joka soi pitkin Euroopan hoveja ja kylpylöitä. Huvitteleva divertimento kolmelle puhaltimelle syntyi ystäväporukan yhteiseksi huviksi, kun taas divertimento Es-duurissa lienee maailmanhistorian ensimmäinen jousitrio. Kevyttä tai ei, jokaisessa sävelessä kuuluu Mozartin uniikin kosketuksen painava voima.

Naantalissa ei vuodenkiertokaan kulje tuttuja polkuja. Epätasaiset rytmit ja tuliset tahdit valtaavat Sebastian Fagerlundin okteton ja Astor Piazzollan Talven, ja Vernon Duke tuo valossa kylpevän Broadwayn keskelle keväistä Pariisia. Kokeellisen musiikin mestarin George Crumbin aavemainen Kesäillan musiikki ei jätä yhtäkään kuulijaa kylmäksi.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri