Kitaristi Marzi Nyman on loistava esimerkki monipuolisesta muusikkoudesta, joka on tuonut suomalaiseen rytmimusiikkiin uudenlaista elinvoimaa. Vuonna 1998 Nyman aloitti opiskelut Sibelius-Akatemian jazzosastolla, mutta muusikon työt veivät jo kitaristia mukanaan. Kotimaisen rockin alueella Nyman on vaikuttanut muun muassa Tekniikan ihmelapset -bändissä sekä Apulannan kiertuevahvistuksena. Vuosien varrella Nyman on ehtinyt soittaa jo lähemmäs neljälläkymmenellä levyllä ja tehnyt paljon töitä myös televisioon ja elokuviin. Laajamuotoisempia sävellyksiä hän on tehnyt esimerkiksi Vaasan kaupunginorkesterille ja Kaartin soittokunnalle. Vuonna 2003 Pori Jazz nosti Nymanin Vuoden taiteilijaksi.

Naantalissa ei vuodenkiertokaan kulje tuttuja polkuja. Epätasaiset rytmit ja tuliset tahdit valtaavat Sebastian Fagerlundin okteton ja Astor Piazzollan Talven, ja Vernon Duke tuo valossa kylpevän Broadwayn keskelle keväistä Pariisia. Kokeellisen musiikin mestarin George Crumbin aavemainen Kesäillan musiikki ei jätä yhtäkään kuulijaa kylmäksi.

Naantalin Musiikkijuhlat huipentuu arvolleen sopivasti Kaivohuoneella. Illan aikana kuullaan Emma Salokosken rakastetuimpia lauluja elämän varrelta suomalaisten huippumuusikoiden esittämänä. Runous ja kaiho, vimma ja kapina – tältäkin voivat ihmisenä olemisen peruspilarit kuulostaa.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri