Kristian Attila on myös Savonlinnan Musiikkiakatemian taiteellinen johtaja. Hän on tullut tunnetuksi yli 20 vuoden ajalta esiintymisistään lukuisten eturivin suomalaisten laulutaiteilijoiden kanssa  Hän on esiintynyt lukuisissa Euroopan maissa, Japanissa, Pohjois-Afrikassa, USA:ssa ja Kanadassa;  kotimaassa mm. Suomen Kansallisoopperan konserttisarjassa ja monilla tärkeimmillä suomalaisilla musiikkifestivaaleilla.

Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa ja  Malmön Musiikkikorkeakoulussa sekä Suomen Kansallisoopperan Oopperastudiossa. Sävellystä hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Kalevi Ahon ja Olli Kortekankaan johdolla.

Attila on toiminut virallisena pianistina lukuisissa kansallisissa ja kansainvälisissä laulukilpailuissa, mm. BBC:n Singer of the world -kilpailussa Cardiffissa 1. palkinnon saaneen Tommi Hakalan kanssa 2003. Hän on toiminut pianistina myös lukuisilla mestarikursseilla, mm. Tom Krausen, James Kingin, Barbara Bonneyn ja säännöllisesti prof. Dorothy Irvingin (1927-2018) kanssa sekä pitänyt omia mestarikursseja.

Attila on tehnyt myös useita levytyksiä, mm. Toivo Kuulan yksinlauluja sisältävän levyn ”Tule armaani” (Ondine) Tommi Hakalan kanssa, sekä vieraillut opettajana eri puolilla maailmaa.

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri