Kaisa Ranta konsertoi aktiivisesti suomalaisten orkestereiden ja kuorojen solistina. Ranta on kysytty solisti kirkollisissa teoksissa, ja teoksista mainittakoon Pergolesin Stabat Mater, G. F. Händelin Messias ja W.A. Mozartin Requiem.  Myös C. Orffin Carmina Burana kuuluu Rannan repertuaariin.

Suomen Kansallisoopperassa Rannan rooleja ovat olleet muun muassa Nanetta G. Verdin oopperassa Falstaff, Marian J. Linkolan oopperassa Robin Hood sekä Carlotta Giudicelli A. Lloyd Webberin menestysmusikaalissa Oopperan kummitus.

Ranta on kotonaan myös aikamme musiikin parissa. Viimeaikaisista levytyksistä mainittakoon Ludvig van Beethovenin Messu C-duuri ja Vestas Feuer (joht. Leif Segerstam, Turun Filharmoninen orkesteri, CCA, Naxos, 2019).

Kaisa Ranta on konsertoinut kotimaan lisäksi Englannissa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Tsekissä, Kroatiassa ja Japanissa. Esiintyvän taiteilijan työnsä ohella Ranta toimii Muhoksen Musiikkipäivien taiteellisena johtajana.

Kaisa Ranta

Pohjoisia sävelmiä. Kuulaita, syvällisiä ja kauniita. Helmikuussa 2022 menehtynyt Jaakko Kuusisto oli vuosien ajan Naantalin Musiikkijuhlien keskeisiä voimia viulistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Konsertti on kunnianosoitus Jaakolle sekä hänen monipuoliselle ja upealle sävellystyölleen, joka on osa suurten pohjoismaisten säveltäjien traditiota ja musiikin pohjoista ulottuvuutta.

Festivaalin päättää ja huipentaa ainutlaatuinen kokonaisuus 12 sellolle sovitettuja teoksia. Kahdentoista huippusellistin lisäksi konsertissa vierailee myös sopraano Kaisa Ranta. Voisiko upeampaa finaalia olla! 

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri