Joonas Pohjonen valmistui vuonna 2000 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta, missä hän opiskeli pianonsoittoa Meri Louhoksen ja Erik T. Tawastsjernan johdolla. Hän on osallistunut muun muassa Eero Heinosen, Dmitri Baskirovin, Lev Naumovin ja Murray Perahian mestarikursseille. Hän on opiskellut myös sävellystä opettajinaan Eero Hämeenniemi ja Paavo Heininen.

Joonas Pohjonen on esiintynyt Suomessa useiden orkesterien, muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden ja Radion sinfoniaorkesterin solistina. Resitaaleja hän on soittanut kotimaan lisäksi muun muassa Tukholmassa, Pariisissa ja Zürichissä.

Kamarimusiikkiesiintymisiä on kertynyt muun muassa Koreassa ja Japanissa.

Joonas Pohjonen on vuodesta 2001 lähtien toiminut Metropolia ammattikorkeakoulussa Helsingissä pianonsoiton ja säestyksen lehtorina.

Première!

6.6.

Naantalin Musiikkijuhlat alkaa huipulta! Aulis Sallisen varta vasten tähän konserttiin säveltämän Duo per duen kantaesittävät Musiikkijuhlia yli 40 vuotta luotsannut Arto Noras ja uusi taiteellinen johtaja, viulisti Elina Vähälä. Belgialaisen César Franckin teoksissa soi tunteen palo ja myöhäisromantiikan paatos, korealaisen Jeajoon Ryun sellosonaatti kääntää 1800-luvun kauneusarvot nykypäivän kielelle.

Metsässä on suomalainen musiikki syntynyt. Jean Sibeliuksen sekä Outi Tarkiaisen luonnosta innoituksen saaneitä sävellyksiä.

Jahti

12.6.

Konsertin neljä kestosuosikkia kertovat elämän ja kuoleman tarinoita. Kun Mozartin kvartetto soi estotonta riemua, Johannes Brahmsin äitinsä muistolle säveltämä trio on kauniiden muistojen utuinen kuva. Aikamme esitetyimpiin kuuluvan Jörg Widmannin Jagdquartett tempaisee keskelle kauhujen metsästysretkeä, josta on vain yksi tie ulos.

Naantalissa ei vuodenkiertokaan kulje tuttuja polkuja. Epätasaiset rytmit ja tuliset tahdit valtaavat Sebastian Fagerlundin okteton ja Astor Piazzollan Talven, ja Vernon Duke tuo valossa kylpevän Broadwayn keskelle keväistä Pariisia. Kokeellisen musiikin mestarin George Crumbin aavemainen Kesäillan musiikki ei jätä yhtäkään kuulijaa kylmäksi.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri