Joonas Pohjonen valmistui vuonna 2000 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian esittävän säveltaiteen koulutusohjelmasta, missä hän opiskeli pianonsoittoa Meri Louhoksen ja Erik T. Tawastsjernan johdolla. Hän on osallistunut muun muassa Eero Heinosen, Dmitri Baskirovin, Lev Naumovin ja Murray Perahian mestarikursseille. Hän on opiskellut myös sävellystä opettajinaan Eero Hämeenniemi ja Paavo Heininen.

Joonas Pohjonen on esiintynyt Suomessa useiden orkesterien, muun muassa Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden ja Radion sinfoniaorkesterin solistina. Resitaaleja hän on soittanut kotimaan lisäksi muun muassa Tukholmassa, Pariisissa ja Zürichissä.

Kamarimusiikkiesiintymisiä on kertynyt muun muassa Koreassa ja Japanissa.

Joonas Pohjonen on vuodesta 2001 lähtien toiminut Metropolia ammattikorkeakoulussa Helsingissä pianonsoiton ja säestyksen lehtorina.

Pohjoisia sävelmiä. Kuulaita, syvällisiä ja kauniita. Helmikuussa 2022 menehtynyt Jaakko Kuusisto oli vuosien ajan Naantalin Musiikkijuhlien keskeisiä voimia viulistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Konsertti on kunnianosoitus Jaakolle sekä hänen monipuoliselle ja upealle sävellystyölleen, joka on osa suurten pohjoismaisten säveltäjien traditiota ja musiikin pohjoista ulottuvuutta.

Maailman kantaesityksenä Olli Kortekankaan Partita Concertante, jossa kuullaan selloa, huilua, oboea, klarinettia, fagottia, käyrätorvea, harppua ja lyömäsoittimia. Rinnalla Bachin partitoja sekä Schönbergiä. Mikä ohjelma!

Suositut Puistokonsertit Kultarannassa jatkuvat, nyt luonto- ja eläinteemaisella musiikilla. Kultarannassa käydään Luontoretkellä Club For Fiven ja luontoaiheisten laulujen siivittäminä sekä kuullaan rakastettu Saint-Saënsin Eläinten karnevaali kertojanaan Seela Sella.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri