
Jan-Erik Gustafsson aloitti opinnot Markku Luolajan-Mikkolan johdolla Länsi-Helsingin musiikkiopistossa ja jatkoi Mikhail Homitserin ja Frans Helmersonin johdolla Edberg-Musikinstitutissa Tukholmassa suorittaen solistin tutkinnon vuonna 1992.
Gustafsson sijoittui hyvin vuoden 1986 EBU Young Musician -kilpailussa Kööpenhaminassa ja on siitä lähtien esiintynyt maailmanlaajuisesti sekä solistina että kamarimuusikkona. Hän on esiintynyt lukemattomien ansioituneiden orkestereiden kanssa, kuten Lontoon sinfoniaorkesterin, Bournemouth SO:n, Berliinin RSO:n, Brisbanen sinfoniaorkesterin, Australian Chamber Orchestran ja Hobartin sinfoniaorkesterin kanssa Australiassa, Alankomaiden RSO:n, Tanskan RSO:n, Ruotsin RSO:n, Hong Kong Philharmonicin sekä New Yorkin ja Wienin kamariorkestereiden. Lisäksi hän on esiintynyt lähes kaikkien suomalaisten orkestereiden kanssa.
Jan-Erik Gustafsson on uuden Porvoo-Borgån festivaalin taiteellinen johtaja.

Metsässä on suomalainen musiikki syntynyt. Jean Sibeliuksen sekä Outi Tarkiaisen luonnosta innoituksen saaneitä sävellyksiä.
Schubertiade
11.6.
Schubertiade-konsertissa kuullaan Franz Schubertin rakastetuimpia teoksia, esiintyjinä mm. sopraano Helena Juntunen sekä pianistit Barry Douglas ja Paavali Jumppanen.
Uutta, vanhaa, lainattua
11.6.
Se kuulostaa antiikilta, sen nimi on muinainen ja sen pinta on patinoinut – vaan onko se vanhaa? Kun Ottorino Respighin ja Alfred Schnittken sarjoissa soi varhaisen barokin loisto, Anna Clynen Rest These Hands tuo iholle ääniä historian tuolta puolen. Konsertti vie matkalle menneisyyteen, jota ei koskaan ehkä ollutkaan. Ohjelman huipentaa Naantalin Musiikkijuhlien kaikkien aikojen nuorin solisti, vasta 12-vuotias mutta kansainvälisiä kilpailuita jo voittanut viulisti Lilja Haatainen.
Kaikki maailman pimeys ei riitä sammuttamaan yhden kynttilän kirkkautta, eikä ilman varjoa olisi valoa. Sebastian Fagerlundin dramaattinen Transient light sekä Ralf Gothónin zen-buddhalaiseen tarinaan perustuva melodraama vievät ikiaikaisten kysymysten äärelle. Paavali Jumppanen esittää Franz Lisztin ikonisimman pianoteoksen, synkkyydestä kirkkauteen kurottavan h-mollisonaatin.
Intohimon sointi
14.6.
”Nämä nuottini suutelevat sinua, ne kutsuvat sinua intohimoisesti”, kirjoitti Leoš Janáček nuorelle rakkaalleen jousikvartettonsa saatekirjeessä. Himosta ja kaipuusta toisen luo kertoo myös Richard Wagnerin pakahduttava Tristan ja Isolde. Amerikkalaisen Amy Beachin myöhäisromanttista intohimoa säästämätön pianokvintetto on viime vuosina noussut niin yleisön kuin kriitikoiden suosikiksi.
In honorem maris
15.6.
Tuskin yksikään luonnon elementti kuultaa musiikissa niin kirkkaana kuin meri; sen aallot, sen rauha, sen loputtomuus – ja vastaan panematon voima. Pehmeät mainingit ja petolliset pohjavirtaukset perinteiselle In Honorem Maris -konsertille tarjoavat Debussyn, Fagerlundin ja Ravelin säveltämä musiikki.
Hetkiä ajassa
17.6.
Naantalissa ei vuodenkiertokaan kulje tuttuja polkuja. Epätasaiset rytmit ja tuliset tahdit valtaavat Sebastian Fagerlundin okteton ja Astor Piazzollan Talven, ja Vernon Duke tuo valossa kylpevän Broadwayn keskelle keväistä Pariisia. Kokeellisen musiikin mestarin George Crumbin aavemainen Kesäillan musiikki ei jätä yhtäkään kuulijaa kylmäksi.