Jaakko Luoma aloitti fagottinsoiton kotikaupungissaan Lohjalla 11-vuotiaana Matti Tossavaisen johdolla. Myöhemmin hän jatkoi opintojaan ensin Sibelius-Akatemiassa László Haran ja Jussi Särkän kanssa ja sitten Pariisin konservatoriossa Pascal Galloisin johdolla. Intensiivinen itseopiskelu, innokas kiinnostus musiikkia kohtaan ja useat mestarikurssit ovat olleet korvaamattomia elementtejä hänen kasvussaan muusikkona.

Jaakko Luoma on palkittu Crusell-kilpailussa säveltäjän kotikaupungissa Uudessakaupungissa, ja hän sai myös kolmannen palkinnon ARD-kilpailussa Münchenissä vuonna 2002. Hänet palkittiin Crusell-seuran Crusell-mitalilla vuonna 2001.

Jaakko Luoma liittyi Tapiola Sinfoniettan jäseneksi jo 20-vuotiaana vuonna 1993. Vuosina 1996–1998 hän toimi Orchestre de Parisin fagotistina. Vuosina 2001-2003 hän toimi myös Rundfunk-Sinfonieorchester Berlinin fagotisolistina, mutta päätti jatkaa toimintaansa Suomessa. Nykyään hän on Tapiola Sinfoniettan pääfagotisti.

Jaakko Luoma on esiintynyt solistina kaikkialla Suomessa ja Euroopassa. Hän on vakituinen vieras useilla kamarimusiikkifestivaaleilla, kuten Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleilla ja CLASSIX-festivaaleilla Kemptenissä. Lisäksi hän esiintyy aktiivisesti aikakausisoittimilla Ensemble Schratissa, Suomen barokkiorkesterissa sekä Espoon barokkiyhtyeen konserteissa.

Jaakko Luoman diskografia sisältää Carl Maria von Weberin teoksia fagotille ja orkesterille Tapiola Sinfoniettan ja kapellimestari Jean-Jacques Kantorow’n kanssa sekä Mozartin, Hummelin, Rossinin ja Winterin konserttoja Tapiola Sinfoniettan ja konserttimestari Janne Nisosen kanssa.

Jaakko Luoma toimii fagotinsoiton lehtorina Sibelius-Akatemiassa.

Metsässä on suomalainen musiikki syntynyt. Jean Sibeliuksen sekä Outi Tarkiaisen luonnosta innoituksen saaneitä sävellyksiä.

Schubertiade

11.6.

Schubertiade-konsertissa kuullaan Franz Schubertin rakastetuimpia teoksia, esiintyjinä mm. sopraano Helena Juntunen sekä pianistit Barry Douglas ja Paavali Jumppanen.

Se kuulostaa antiikilta, sen nimi on muinainen ja sen pinta on patinoinut – vaan onko se vanhaa? Kun Ottorino Respighin ja Alfred Schnittken sarjoissa soi varhaisen barokin loisto, Anna Clynen Rest These Hands tuo iholle ääniä historian tuolta puolen. Konsertti vie matkalle menneisyyteen, jota ei koskaan ehkä ollutkaan. Ohjelman huipentaa Naantalin Musiikkijuhlien kaikkien aikojen nuorin solisti, vasta 12-vuotias mutta kansainvälisiä kilpailuita jo voittanut viulisti Lilja Haatainen.

W.A. Mozart sävelsi oopperoiden ja konserttojen ohella verratonta viihdemusiikkia, joka soi pitkin Euroopan hoveja ja kylpylöitä. Huvitteleva divertimento kolmelle puhaltimelle syntyi ystäväporukan yhteiseksi huviksi, kun taas divertimento Es-duurissa lienee maailmanhistorian ensimmäinen jousitrio. Kevyttä tai ei, jokaisessa sävelessä kuuluu Mozartin uniikin kosketuksen painava voima.

Naantalissa ei vuodenkiertokaan kulje tuttuja polkuja. Epätasaiset rytmit ja tuliset tahdit valtaavat Sebastian Fagerlundin okteton ja Astor Piazzollan Talven, ja Vernon Duke tuo valossa kylpevän Broadwayn keskelle keväistä Pariisia. Kokeellisen musiikin mestarin George Crumbin aavemainen Kesäillan musiikki ei jätä yhtäkään kuulijaa kylmäksi.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri