Iida Ranta-Nilkku viimeistelee kandidaatin tutkintoaan Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiassa ja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa sekä työskentelee käyrätorven varaäänenjohtajan sijaisena Oulu Sinfoniassa.

Innostuttuaan käyrätorvensoitosta synnyinpaikkakunnallaan Toholammin puhallinorkesterissa Iida aloitti opintonsa Hanna Patanan oppilaana Keski-Pohjanmaan konservatoriossa. Viime vuodet hän on opiskellut Tanja Nisosen ja Erja Joukamo-Ampujan johdolla sekä lukuvuoden 2021-2022 Hochschule für Musik Franz Liszt Weimar -yliopistossa Saksassa Prof. Jörg Brücknerin, Marc Gruberin ja Maria Teiwesin luokalla.

Iida on työskennellyt eri orkestereissa Suomessa ja muualla Euroopassa. Näistä mainittakoon Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri, Sinfonia Lahti sekä Berliinin Filharmonikkojen Karajan Akatemian orkesteri. Kamarimuusikkona hän on esiintynyt muun muassa viulisti Mats Zetterqvistin ja Kokkola-kvartetin muusikoiden kanssa KPKO:n Kevään korvalla- kamarimuusiikkifestivaalilla sekä solistina Turun Filharmonisen Orkesterin Nuorten solistien konsertissa keväällä 2021.

Metsässä on suomalainen musiikki syntynyt. Jean Sibeliuksen sekä Outi Tarkiaisen luonnosta innoituksen saaneitä sävellyksiä.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri