Heini Kärkkäinen on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa professori Liisa Pohjolan johdolla vuosina 1984-1991 (MuM), ja täydentänyt opintojaan mm. Ralf Gothónin ja Jacques Rouvierin (Pariisi) johdolla. Hän voitti Ilmari Hannikainen -pianokilpailun v.1984 ja sijoittui toiseksi Maj Lind -pianokilpailussa v.1986.

Kärkkäinen on soittanut mm. RSO:n, Helsingin kaupunginorkesterin, Orquesta Ciudad de Granadan, Orchestra della Svizzera Italianon solistina sekä esiintyy laajasti Euroopassa ja Yhdysvalloissa myös kamarimuusikkona. Hän on vieraillut myös lukuisilla festivaaleilla.

Heini Kärkkäinen on kantaesittänyt erityisen runsaasti suomalaista nykymusiikkia sisältäen teoksia mm. Jouni Kaipaiselta, Mikko Heiniöltä, Magnus Lindbergiltä, Aulis Salliselta ja Olli Koskelinilta, sekä tehnyt useita palkittuja levytyksiä. Duolevy Jan-Erik Gustafssonin kanssa (Ondine) sai Yleisradion vuoden levy -palkinnon 1994.

Solistiuransa ohessa Heini Kärkkäinen on toiminut vuodesta 2010 lähtien Tampereen ammattikorkeakoulussa pianonsoiton yliopettajana.

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri