Hartmut Höllin pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita ovat olleet lukuisat maailmantähdet Dietrich Fischer-Dieskausta René Flemingiin, joiden kanssa Höll on esiintynyt kaikissa merkittävimmissä konserttisaleissa ja festivaaleilla ympäri maailmaa. Yli neljä vuosikymmentä jatkunut yhteistyö Mitsuko Shrain kanssa on johtanut niin useisiin levytyksiin kuin lied-duo -käsitteen syntymiseen.

Höll on toiminut pitkään professorina ja rehtorina Karlsruhen musiikkikorkeakoulussa sekä vierailevana professorina mm. Helsingissä ja Salzburgin Mozarteumissa. Hän on myös opettanut lukuisilla mestarikursseilla, ja entiset oppilaat jatkavat nyt hänen perintöään professoreina Salzburgissa, Wienissä, Pariisissa ja muualla maailmassa.

Uusien sukupolvien kanssa työskentely ja heidän tukemisensa on aina ollut Hartmut Höllille tärkeää.

Höll on tehnyt yli 60 CD-levytystä hyvin laajasta ja monipuolisesta ohjelmistosta. Monet levytyksistä ovat saaneet kansainvälisiä palkintoja. Höll toimii myös useiden kansainvälisten kilpailuiden tuomaristoissa.

Musiikki on enne, ainakin Gustav Mahlerille. Lauluja kuolleista lapsista syntyi kolme vuotta ennen hänen oman lapsensa kuolemaa. Hyvästeihin päättyvän sinfonian Das Lied von der Erden hän sävelsi välttääkseen saman kohtalon, joka oli vienyt Schubertin ja Beethovenin ennenaikaiseen hautaan – toisin kävi. Legendaarinen lied-pianisti Hartmut Höll ja nouseva tähti Yajie Zhang esittävät Mahlerin lauluja, joiden ennustuksista tuli totta.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri