Frans Helmerson aloitti uransa Ruotsin radion sinfoniaorkesterin soolosellistinä opiskeltuaan Göteborgissa, Roomassa ja Lontoossa mm. Mstislav Rostropovitsin ohjauksessa.Helmerson on esiintynyt Euroopassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Australiassa muun muassa kapellimestarien Seiji Ozawa, Sir Colin Davis, Neeme Järvi, Esa-Pekka Salonen sekä Sergiu Comissiona johdolla.

Helmerson esiintyy mielellään myös kamarimuusikkona ja onkin vieraillut säännöllisesti paitsi Naantalin Musiikkijuhlilla, myös Verbierin, Pradesin, Kuhmon ja Ravinian festivaaleilla. Vuosina 1994-2001 hän toimi Korsholman Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.

Vuonna 2002 Helmerson perusti Michelangelo-kvartetin, jossa soittavat myös Mihaela Martin, Daniil Austrich ja Nobuko Imaï. Kamarimusiikin ja solistitehtävien lisäksi Helmerson on esiintynyt myös kapellimestarina. Hän on opettanut mm. Colognan konservatoriossa, toiminut vierailevana professorina Berliinissä Hochschule für Musik Hanns Eislerissä sekä professorina Kronbergin Akatemiassa. ​​​​​​​

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri