Frans Helmerson aloitti uransa Ruotsin radion sinfoniaorkesterin soolosellistinä opiskeltuaan Göteborgissa, Roomassa ja Lontoossa mm. Mstislav Rostropovitsin ohjauksessa.Helmerson on esiintynyt Euroopassa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Australiassa muun muassa kapellimestarien Seiji Ozawa, Sir Colin Davis, Neeme Järvi, Esa-Pekka Salonen sekä Sergiu Comissiona johdolla.

Helmerson esiintyy mielellään myös kamarimuusikkona ja onkin vieraillut säännöllisesti paitsi Naantalin Musiikkijuhlilla, myös Verbierin, Pradesin, Kuhmon ja Ravinian festivaaleilla. Vuosina 1994-2001 hän toimi Korsholman Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana.

Vuonna 2002 Helmerson perusti Michelangelo-kvartetin, jossa soittavat myös Mihaela Martin, Daniil Austrich ja Nobuko Imaï. Kamarimusiikin ja solistitehtävien lisäksi Helmerson on esiintynyt myös kapellimestarina. Hän on opettanut mm. Colognan konservatoriossa, toiminut vierailevana professorina Berliinissä Hochschule für Musik Hanns Eislerissä sekä professorina Kronbergin Akatemiassa. ​​​​​​​

Hyvää syntymäpäivää Arto Noras! Konsertissa on edustettuna huimaava määrä lahjakkuutta ja taitoa, aivan kuten Arto Noraksen elämäntyössä. Ystävät ovat lavalla tarkoin valitun musiikin parissa, joten konsertti on yhtä juhlaa myös yleisölle.

Pohjoisia sävelmiä. Kuulaita, syvällisiä ja kauniita. Helmikuussa 2022 menehtynyt Jaakko Kuusisto oli vuosien ajan Naantalin Musiikkijuhlien keskeisiä voimia viulistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Konsertti on kunnianosoitus Jaakolle sekä hänen monipuoliselle ja upealle sävellystyölleen, joka on osa suurten pohjoismaisten säveltäjien traditiota ja musiikin pohjoista ulottuvuutta.

Riipaisevan kaunis konserttikokonaisuus Maestro Pendereckin muistolle. Kiitollisin ajatuksin muistelemme suurta säveltäjää ja Naantalin ystävää. Hänen musiikkinsa elää iäti.

Maailman kantaesityksenä Olli Kortekankaan Partita Concertante, jossa kuullaan selloa, huilua, oboea, klarinettia, fagottia, käyrätorvea, harppua ja lyömäsoittimia. Rinnalla Bachin partitoja sekä Schönbergiä. Mikä ohjelma!

In honorem maris, meren kunniaksi kuulemme viisaita sanoja, valaan ääniä ja kauniita klassikoita. Saaristomeren suojeluun voimme jokainen osallistua omalla tavallamme.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri