Emma Salokoski aloitti musiikkiteatterin maailmasta musikaaleissa Rent ja Les Miserables, mutta siirtyi pian soolomateriaalin pariin. Emma säveltää ja sanoittaa usein laulunsa, ja hänen musiikkiaan on myös esitetty useissa teatteri- ja tanssiproduktioissa.

Uransa aikana Emma on julkaissut kolme albumia yhtyeellään ”Emma Salokoski Ensemble”, sekä kaksi albumia yhtyeellään ”Quintessence”. Vuonna 2009 hän julkaisi Ilmiliekki Quartetin kanssa yhteistyössä tehdyn, kriitikoiden ylistämän levyn ”Vi sålde våra hemman”, jossa sovitettiin ruotsinkielisisä kansanlauluja modernin pohjoismaisen jazzin otteella. Syksyllä 2018 yhteistyö sai jatkoa, kun yhtye julkaisi levyllisen sävellyksiä ruotsinkielisiin runoihin.

Vuonna 2010 hän julkaisi levyn ”Omani uni” yhteistyössä Maria Ylipään kanssa. Materiaali koostui suomalaisista runoista, joita nuoret suomalaiset säveltäjät tulkitsivat jousikvartetille ja jazztriolle. Emma on myös levyttänyt kaksikielisen lastenlevyn ”Rytmihyrrä/Rytmyra” (säv. Kirmo Lintinen, san Mayvor Lintinen) UMO:n kanssa, ja esittänyt Christian Lindbladin dramatisoimaa näyttämöversiota teoksesta. Vuonna 2015 Emma julkaisi popmusiikkiin kallellaan olevan albumin “Kiellettyjä asioita” Warner Music Finlandilla. Emma on myös ohjannut näyttämöteoksen “Body Positive!” Musiikkiteatteri Kapsäkkiin keväällä 2019. Emma on myös esiintynyt lukuisilla levyillä vierailijana ja työskennellyt maamme eturivin muusikoiden kanssa.

Emma toimii myös kuoronjohtajana, ja vetää omaa kuoroaan nimeltä “Emma Salokoski Voices”, sekä laulaa improvisaatioryhmä Aito Collectivessa. Hän on valmistunut laulupedagogiksi Kööpenhaminan Complete Vocal Institutesta, ja työskentelee myös kuoronvalmentajana sekä äänenkäyttöcoachina. Emma on myös opiskellut rytmistä kuoronjohtoa Tanskassa “Vocal Leadership Diploma” -opetusohjelmassa Royal Academy of Music Aalborgissa.

Naantalissa ei vuodenkiertokaan kulje tuttuja polkuja. Epätasaiset rytmit ja tuliset tahdit valtaavat Sebastian Fagerlundin okteton ja Astor Piazzollan Talven, ja Vernon Duke tuo valossa kylpevän Broadwayn keskelle keväistä Pariisia. Kokeellisen musiikin mestarin George Crumbin aavemainen Kesäillan musiikki ei jätä yhtäkään kuulijaa kylmäksi.

Naantalin Musiikkijuhlat huipentuu arvolleen sopivasti Kaivohuoneella. Illan aikana kuullaan Emma Salokosken rakastetuimpia lauluja elämän varrelta suomalaisten huippumuusikoiden esittämänä. Runous ja kaiho, vimma ja kapina – tältäkin voivat ihmisenä olemisen peruspilarit kuulostaa.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri