Christian Altenburger opiskeli viulunsoittoa kotikaupunkinsa Wienin musiikkiyliopistossa sekä Dorothy DeLayn johdolla Juilliard Schoolissa New Yorkissa. Hän debytoi solistina Wienin Musikvereinissa 19-vuotiaana. Tätä seurasi pian vierailut kansainvälisten huippuorkestereien kuten Berliinin filharmonikkojen, Chicagon sinfoniaorkesterin, New Yorkin filharmonikkojen ja Lontoon sinfoniaorkesterin solistina.

Kamarimusiikista on tullut tärkeä osa Altenburgerin taiteellista toimintaa solististehtävien lisäksi. Hänen kamarimusiikkikumppaneitaan ovat mm. Patrick Demenga, Heinz Holliger, Nobuko Imai, Reinhard Latzko, Elisabeth Leonskaja, Michel Lethiec, Arto Noras, Melvyn Tan ja Lars Anders Tomter.

Vuosina 2003–2019 Christian Altenburger toimi Schwäbische Frühling -musiikkifestivaalin taiteellisena johtajana, jonka arkkitehtonisesti houkuttelevat konserttipaikat Etelä-Saksassa tarjoavat ihanteellisen tunnelman kamarimusiikille ja sinfoniaorkesterin konserteille.

Jo konsertin ensisävelistä tuntee, että kesä on tullut! Avajaiskonsertti, Naantalin Musiikkijuhlat opus 42 tuo ilmoille iloa ja keveyttä sekä mestarillista taituruutta. Naantalin erityinen tunnelma on nyt täällä.

Hyvää syntymäpäivää Arto Noras! Konsertissa on edustettuna huimaava määrä lahjakkuutta ja taitoa, aivan kuten Arto Noraksen elämäntyössä. Ystävät ovat lavalla tarkoin valitun musiikin parissa, joten konsertti on yhtä juhlaa myös yleisölle.

Ilta sujuu kuin tanssi! Nyt liikutaan Bachin siroista hovitansseista Poulencin, Tšaikovskin, Prokofjevin, Golijovin ja Šostakovitšin vauhdikkaiden käänteiden kautta Piazzollan tulikuumaan tangoon. Tähdet saavat sävelet lentoon.

Pohjoisia sävelmiä. Kuulaita, syvällisiä ja kauniita. Helmikuussa 2022 menehtynyt Jaakko Kuusisto oli vuosien ajan Naantalin Musiikkijuhlien keskeisiä voimia viulistina, kapellimestarina ja säveltäjänä. Konsertti on kunnianosoitus Jaakolle sekä hänen monipuoliselle ja upealle sävellystyölleen, joka on osa suurten pohjoismaisten säveltäjien traditiota ja musiikin pohjoista ulottuvuutta.

Riipaisevan kaunis konserttikokonaisuus Maestro Pendereckin muistolle. Kiitollisin ajatuksin muistelemme suurta säveltäjää ja Naantalin ystävää. Hänen musiikkinsa elää iäti.

Summertime

14.6.

Nyt saadaan kokea kesän kaikki värit aina Adamsin kutkuttavan riemukkaasta Shaker Loopsista Gershwinin Porgy and Bessin kuuluisaan Summertimeen.

Maailman kantaesityksenä Olli Kortekankaan Partita Concertante, jossa kuullaan selloa, huilua, oboea, klarinettia, fagottia, käyrätorvea, harppua ja lyömäsoittimia. Rinnalla Bachin partitoja sekä Schönbergiä. Mikä ohjelma!

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri