Valmistuttuaan Conservatoire National Superieur de Parisista, Benoit de Barsony liittyi ensin Orchestre National d’ Ile de Franceen syyskuussa 2005 ja sitten Orchestre de Parisiin vuonna 2006, jossa hän työskentelee mm. Christoph Eschenbachin, Paavo Jarvïn, Daniel Hardingin ja Klaus Mäkelän johdolla. Hän soittaa myös suurissa orkestereissa, kuten Royal Concertgebouw Orchestra ja Chamber Orchestra of Europe.

Innokkaana kamarimuusikkona hän on osallistunut säännöllisesti useille festivaaleille, ja on esiintynyt solistina muun muassa Salle Pleyelissä, Philharmonie de Parisissa, NHK Tokyossa sekä Geneven kamariorkesterissa Rheingaun musiikkijuhlilla.

Benoît de Barsony  on tunnettu professori, hän opetti kaksi vuotta Conservatoire National Superieur de Musique de Lyonissa ja pitää säännöllisesti mestarikursseja Euroopassa ja Aasiassa. Hän on vastikään aloittanut käyrätorven professorina Haute Ecole de Musique de Genèvessä (HEM). Syyskuussa 2021 hänet kutsuttiin arvostetun ARD-kilpailun tuomariston jäseneksi Münchenissä

Schubertiade

11.6.

Schubertiade-konsertissa kuullaan Franz Schubertin rakastetuimpia teoksia, esiintyjinä mm. sopraano Helena Juntunen sekä pianistit Barry Douglas ja Paavali Jumppanen.

Se kuulostaa antiikilta, sen nimi on muinainen ja sen pinta on patinoinut – vaan onko se vanhaa? Kun Ottorino Respighin ja Alfred Schnittken sarjoissa soi varhaisen barokin loisto, Anna Clynen Rest These Hands tuo iholle ääniä historian tuolta puolen. Konsertti vie matkalle menneisyyteen, jota ei koskaan ehkä ollutkaan. Ohjelman huipentaa Naantalin Musiikkijuhlien kaikkien aikojen nuorin solisti, vasta 12-vuotias mutta kansainvälisiä kilpailuita jo voittanut viulisti Lilja Haatainen.

Jahti

12.6.

Konsertin neljä kestosuosikkia kertovat elämän ja kuoleman tarinoita. Kun Mozartin kvartetto soi estotonta riemua, Johannes Brahmsin äitinsä muistolle säveltämä trio on kauniiden muistojen utuinen kuva. Aikamme esitetyimpiin kuuluvan Jörg Widmannin Jagdquartett tempaisee keskelle kauhujen metsästysretkeä, josta on vain yksi tie ulos.

Kaikki maailman pimeys ei riitä sammuttamaan yhden kynttilän kirkkautta, eikä ilman varjoa olisi valoa. Sebastian Fagerlundin dramaattinen Transient light sekä Ralf Gothónin zen-buddhalaiseen tarinaan perustuva melodraama vievät ikiaikaisten kysymysten äärelle. Paavali Jumppanen esittää Franz Lisztin ikonisimman pianoteoksen, synkkyydestä kirkkauteen kurottavan h-mollisonaatin.

Naantalissa ei vuodenkiertokaan kulje tuttuja polkuja. Epätasaiset rytmit ja tuliset tahdit valtaavat Sebastian Fagerlundin okteton ja Astor Piazzollan Talven, ja Vernon Duke tuo valossa kylpevän Broadwayn keskelle keväistä Pariisia. Kokeellisen musiikin mestarin George Crumbin aavemainen Kesäillan musiikki ei jätä yhtäkään kuulijaa kylmäksi.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri