Ari-Pekka Mäenpää aloitti lyömäsoitinopintonsa Länsi-Uudenmaan musiikkiopistossa Pauli Hämäläisen johdolla. Ammattiopinnot alkoivat Helsingin konservatoriossa, ja jatkuivat Sibelius-Akatemiassa opettajina Markku Hannola, Lassi Erkkilä ja Mongo Aaltonen. Musiikin maisteriksi hän valmistui 1999 erinomaisin arvosanoin. Hän on myös tehnyt lisäopintoja Berliinissä ja Milanossa mm. prof. David Searcyn johdolla.

Mäenpää on jo opiskeluajoistaan lähtien toiminut avustavana muusikkona tai sijaisena lähes kaikissa maamme kaupunginorkestereissa, Radion sinfoniaorkesterissa, Kansallisoopperan orkesterissa sekä Avanti!-orkesterissa. Hän on esiintynyt kamarimuusikkona kaikilla maamme tärkeimmillä musiikkifestivaaleilla; vuodesta 2001 hän on myös soittanut Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa.

Vuonna 2016 Mäenpää kantaesitti Turussa Kalevi Ahon konserton patarummuille ja orkesterille; teos on myös taltioitu BIS- levy-yhtiölle.

Naantalissa ei vuodenkiertokaan kulje tuttuja polkuja. Epätasaiset rytmit ja tuliset tahdit valtaavat Sebastian Fagerlundin okteton ja Astor Piazzollan Talven, ja Vernon Duke tuo valossa kylpevän Broadwayn keskelle keväistä Pariisia. Kokeellisen musiikin mestarin George Crumbin aavemainen Kesäillan musiikki ei jätä yhtäkään kuulijaa kylmäksi.

Katso kaikki

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri