Annukka Kuiviston ääni on parhaimmillaan dramaattisen sopraanon ohjelmistossa. Hän on suorittanut oopperadiplominsa professori Eva Blahován ohjauksessa slovakialaisessa Banská Bystrican musiikkikorkeakoulussa, valmistuen taiteen maisteriksi (Mgr.Art.) vuonna 2013. Tätä ennen hän valmistui laulupedagogiksi Turun AMKn Taideakatemiasta vuonna 2007.

Kuivisto on esiintynyt mm. Turun Oopperassa, Naantalin ja Turun musiikkijuhlilla, useiden kuorojen sekä orkestereiden (mm. TFO, Turun ja Tallinnan Barokkiorkesterit) sekä kirkkomusiikkiteosten (mm. Bach, Mozart, Buxtehude, Pergolesi) solistina.

Konserttiesiintymisiä hänellä on ollut Suomen lisäksi Slovakiassa, Tšekeissä, Kroatiassa ja Itävallassa. Oopperasolistina Kuivisto on esiintynyt viimeksi esittäessään Giacomo Puccinin ”Suor Angelica” oopperan nimiroolin syksyllä 2021. Viime aikoina hän on keskittynyt erityisesti piano-, kamarimusiikki- ja orkesterisäestyksellisten laulusarjakokonaisuuksien esittämiseen (mm. Sallinen, Autio, Weir, Sibelius, Mahler-Schindler, Berlioz, Schubert, Obradors, Spohr). Savonlinnan Oopperajuhlilla ja Suomen kansallisoopperassa Kuiviston esiintymiset ovat keskittyneet oopperakuoron tehtäviin. Vuosina 2021–2022 Kuivisto työskenteli osittain Taiteen keskustoimikunnan (Taike) apurahalla.

Kuivisto toimii turkulaisen Oopperakammari Ry:n hallituksessa varapuheenjohtajana, opiskelee musiikkitiedettä Turun yliopistolla esitys- ja muusikkoustutkimuksen parissa, sekä toimii laulunopettajana Varsinais-Suomessa.

Tilaa Uutiskirje

Sähköposti

KUMPPANIT

Naantalin Musiikkijuhlat kiittää lämpimästi kumppaneitaan ja tukijoitaan yhteistyöstä.
Kuva: Osuuspankki Turun seutu

Tukijat

Seuraa naantalin musiikkijuhlia vuoden ympäri