Tervetuloa Naantaliin

Idyllinen ja merellinen Naantali kutsuu

Naantali sijaitsee lounaisessa Suomessa noin 15 kilometrin päässä Turusta. Se on Suomen suosituin matkailukaupunki, jonka tunnelmaan kuuluvat meren ja saariston lumo, historian rikkaus ja aurinkokaupungin nykyisyys. Kaupunkikuvaa hallitsevat Luostarikirkko ja kolmella suunnalla sijaitseva meri. Kaupungin keskustassa sijaitseva vierasvenesatama, viihtyisät rantakahvilat ja -ravintolat tuovat tunnelmallaan mieleen Välimeren illat. Vanhan kaupungin puutalot, hyvät ruokapaikat, viehättävät pikkuputiikit, hauskat kujat, galleriat ja persoonalliset majatalot ovat syitä sille, miksi Naantaliin aina palataan.

Tutustu Naantaliin ja sen matkailutarjontaan: Visit Naantali​​​​​​​

Liikenneyhteydet

Turusta pääsee Naantaliin kätevästi linja-autolla. Linja-autot numero 6 ja 7 lähtevät Turusta Linnankadulta, pääkirjaston edestä, ja ne liikennöivät Naantaliin monta kertaa tunnissa. Bussilinja kulkee Raision kautta.
Katso aikataulut

Turkuun puolestaan pääsee eri puolilta Suomea kätevästi junalla tai linja-autoilla.

Naantaliin pääsee Turusta helposti myös omalla autolla Naantalin pikatietä. Naantalin kesä on vilkas, mikä vaikeuttaa usein parkkipaikan löytymistä erityisesti vanhan kaupungin ja kirkon ympäristöstä. Omalla autolla saapuvan kannattaa varata aikaa parkkipaikan etsimiseen ja lyhyeen kävelymatkaan kirkolle. Kesäaikaan Naantalissa valvotaan pysäköintiä tehostetusti.

Naantali on veneilijöiden paratiisi, johon voi helposti tulla myös omalla veneellä. Naantalin vierasvenesatama sijaitsee aivan vanhan kaupungin sykkivässä sydämessä, kivenheiton päässä Naantalin kirkosta, jossa useimmat musiikkijuhlien konsertit järjestetään. Tutustu vierasvenesatamaan

Taksien tilaukset Naantalissa ja Turussa tehdään ympäri vuorokauden numerosta (02) 10 041.

Konserttipaikat

Naantalin kirkko

Naantalin vanhan kaupungin ytimessä sijaitseva keskiaikainen kivikirkko on Musiikkijuhlien pääkonserttipaikka. Se on piirtynyt kaupungin silhuettiin jo vuosisatojen ajan. Kirkon historia alkoi 23.8.1443, jolloin silloisen Ruotsi-Suomen kuningas Kristoffer hyväksyi birgittalaisluostarin perustamisen silloisen Raision pitäjän maille. Tätä päivää pidetään myös Naantalin, Armonlaakson, perustamispäivänä, sillä luostarin yhteyteen tuli perustaa kaupunki luostarin asukkaiden ja pyhiinvaeltajien palvelemiseksi. Luostari vihittiin virallisesti käyttöön vuonna 1462. Luostarikirkon tornista kesäiltaisin klo 20 soitettavaa vespersoittoa on Naantali hiljentynyt kuuntelemaan jo vuosikymmenten ajan. Tämä luostariajan rukoushetkestä muistuttava soitto tapahtuu kolmeen ilmansuuntaan: ensin presidentille, sitten vanhaan kaupunkiin ja lopuksi merelle. Lue lisää

Osoite: Nunnakatu 1, Naantali

Rymättylän kirkko

Rymättylän kirkko sijaitsee reilun 30 kilometrin päässä Turusta ja noin 15 kilometrin päässä Naantalin keskustasta. Pyhälle Jaakobille omistettu kivikirkko rakennettiin 1300- ja 1400-lukujen taitteessa ja holvaus tehtiin 1400-luvun lopussa. Jylhien kivimuurien sisään rakennettu holvisto on akustisesti erinomainen. Kalkitut seinät ovat runsaasti ja värikkäästi koristellut. Vanhin kirkon monista puuveistoksista on peräisin 1350-luvulta, alkuperäisin värein säilynyt Rymättylän hymyilevä Jaakko. Lue lisää.

Osoite: Taipaleentie, Rymättylä

Raision kirkko

Raision keskustan tuntumassa sijaitseva Pyhän Martin kirkko on nimetty vuonna 397 kuolleen ranskalaisen piispan Pyhän Martinuksen mukaan. Perimätieto liittää keskiaikaiseen harmaakivikirkkoon vuosiluvun 1305, joskin uudempi tutkimus on nuorentanut kirkkoa 1500-luvun alkuun. Tarinan mukaan kirkon ovat rakentaneet jättiläiset Killi ja Nalli. Tästä kerrotaan esimerkiksi Topeliuksen Maamme-kirjassa. Lue lisää.

Osoite: Kirkkotie 2, Raisio