Tanja Nisonen

Tanja Nisonen opiskeli käyrätorvensoittoa Sibelius-Akatemiassa Timo Ronkaisen, Oslossa Froydis Ree Wekren ja Saksassa Markus Maskuniityn johdolla. Musiikin maisteriksi hän valmistui Sibelius-Akatemiasta v. 2006 korkein mahdollisin arvosanoin.

Nisonen on toiminut käyrätorven varaäänenjohtajana niin Lappeenrannan
kaupunginorkesterissa 2000-2002, Tampereen kaupunginorkesterissa 2002-2003 kuin Turun filharmonisessa orkesterissa vuodesta 2003 lähtien. Tällä hetkellä hän toimii Turun filharmonisen orkesterin käyrätorven äänenjohtajana. Lisäksi hän on tehnyt äänenjohtajan tehtäviä eri orkestereissa kuten TFO, RSO ja Ruotsin RSO. Nisosta on kuultu kamarimuusikkona lukuisissa eri tapahtumissa ympäri Suomea sekä Iso-Britanniassa ja Ruotsissa, ja solistina mm. Joensuussa ja Lappeenrannassa sekä Turussa.

Vuodesta 2010 Nisonen on toiminut Turun konservatorion sekä Taideakatemian (AMK) käyrätorvensoiton tuntiopettajana. Aktiivisena kamarimusiikin ystävänä hän on turkulaisen kamarimusiikkiyhdistys Artsopan perustaja ja toiminnanjohtaja. Nisonen toimii myös Suomen käyrätorviklubin puheenjohtajana ja on Suomen solistiyhdistyksen jäsen. Tanja Nisonen on levyttänyt englantilaiselle ICSM-levy-yhtiölle ja hän levyttää v.2020 oman soololevyn Alba Recordsille.

​​​​​​​Tutustu taiteilijaan