Piazzolla! - Tango Nuevo

Maria Ylipää

Maria Ylipää on monilahjakkuus, joka tunnetaan sekä laulajana että näyttelijänä. Häntä on nähty mm. Helsingin kaupunginteatterin, Tampereen työväenteatterin, Svenska teaternin, Musiikkiteatteri UIT:n ja Tukholman Cirkuksen lavoilla. Teatterista hänet tunnetaan erityisesti nimiroolistaan musikaalissa Kristina från Duvemåla, jossa hän on esiintynyt Svenska Teaternin lisäksi myös Tukholmassa ja Göteborgissa.

Hän on esiintynyt mm. elokuvissa Keisarikunta, Pietà, Miss Farkku-Suomi, Ollaan vapaita sekä televisiosarjoissa Rikospoliisi Maria Kallio, Tappajan näköinen mies ja Luottomies. Parhaan naisnäyttelijän Kultainen Venla -palkinnon Ylipää voitti vuonna 2017 pääroolistaan rikossarjassa Aallonmurtaja. Seuraavaksi hänet nähdään Abba-kaksikon Benny Anderssonin ja Björn Ulvaeuksen säveltämän Chess-suurmusikaalin Suomen kantaesityksessä Svenska Teaternissa. Laulajana Ylipää on tehnyt yhteistyötä monien suomalaisten eturivin taiteilijoiden kanssa. Hän on julkaissut soololevyn Onerva sekä tehnyt yhteislevyn Emma Salokosken kanssa. Näyttelijäksi Ylipää on valmistunut Teatterikorkeakoulusta vuonna 2005.


Marzi Nyman, kitara

Marzi Nyman raivasi jo nuorena kitaristina tiensä suomalaisten instrumentalistien kärkikastiin virtuuoottisella otteellaan ja persoonallisella tyylillään. Koko kansan tietoisuuteen hän ponnahti television Joonas Hytönen showsta, jossa soitti Lenni-Kalle Taipaleen yhtyeessä.

Monipuolisen ja rajoja rikkovan muusikon uran lisäksi Nyman on säveltänyt mm. elokuvamusiikkia sekä Tapiola Sinfoniettan tilaaman Sähkökitarakonserton sekä Lahden urkuviikoilla kantaesitetyn Konserton uruille, sähkökitaralle, jousikvartetille, alppitorvelle ja Harley Davidson moottoripyörälle. Soolouran lisäksi Nyman on soittanut lukuisissa kokoonpanoissa, kuten Hemma Beast, Umo Jazz Orchestra, Husband ja Iiro Rantala New Trio. Sooloalbuminsa hän julkaisi vuonna 2006. Vuodesta 2012 Nyman on toiminut Espoo Big Bandin kapellimestarina. Nyman on opiskellut Sibelius-Akatemian jazz-osastolla.

Niko Kumpuvaara, harmonikka

Niko Kumpuvaaran haitarismi versoilee moneen suuntaan. Klassisen musiikin puolella hän on kantaesittänyt suomalaisten säveltäjien teoksia soolokappaleista konserttoihin asti. Kumpuvaara on monipuolinen muusikko ja soittaa ilomielin myös rytmimusiikkia.

Rytmimusiikin saralla Kumpuvaaran aktiivisimpia projekteja ovat viime vuosina olleet suomalaisen iskelmämusiikin legenda Dallapé, elektronista instrumentaalimusiikkia esittävä Alphabeaver sekä sarjakuvapiirrosta livemusiikkin yhdistelevä Comics in Concert. Nuoruudessaan hän otti osaa erilaisiin kilpailuihin, näistä mainittakoon ensimmäinen palkinto maailman merkittävimpänä pidetyssä Klingenthalin harmonikkakilpailussa Saksassa 2005 sekä kolmas sija maailman suurimmassa nykymusiikkikilpailussa Gaudeamus Interpreters Competition 2007. Tällä hetkellä Kumpuvaara opiskelee Sibelius-Akatemian Docmus-osastolla tutkien harmonikan mahdollisuuksia kamarimusiikki-instrumenttina eritoten sovitusten ja kantaesitysten kautta. Soittamisen lisäksi hänellä on ollut ilo suunnitella konserttiohjelmia Oulun Musiikkijuhlilla sekä Sata-Häme Soi festivaalilla. Vuosina 2009–2015 Kumpuvaara toimi Grazin musiikkiyliopistossa Itävallassa vierailevana professorina.

​​​​​​​Ville Herrala, basso

Turusta lähtöisin oleva basisti Ville Herrala on yksi Suomen työllistetyimmistä ja monipuolisimmista
jazzmuusikoista. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Jukka Perkon, Severi Pyysalon, Jukkis Uotilan, Eero
Koivistoisen, Otto Donnerin, Jarmo Savolaisen, UMO:n ja Karita Mattilan kanssa.

Herrala on soittanut lukuisissa eri kokoonpanoissa sekä Suomessa että ulkomailla. Herralan musiikkiopinnot alkoivat klassisella pianolla Turun konservatoriossa, josta tie kulki klassisen kitaran ja bassokitaran kautta kontrabassoon. Musiikin maisteriksi hän valmistui jazzmusiikin koulutusohjelmasta Sibelius-Akatemiasta 2010 pääinstrumenttinaan kontrabasso. Sitä ennen hän oli saavuttanut menestystä Suomen Young Nordic Jazz Comets -kilpailussa yhtyeiden Tetra ja Reactor 5 kanssa.